Александар Вулин: ХР за све оптужуjе СРБ, сачуваћемо истину о Jасеновцу

10-09-2019 | Вести

БЕОГРАД - Хрватска увек и за све оптужује Србију, изјавио је данас министар одбране Србије Александар Вулин поводом најновијег заоштравања односа са Загребом.

Вулин је то рекао за РТС након што је Министарство спољних и европских послова Хрватске позвало амбасадорку Миру Николић како би изразило протест због покушаја, како кажу у Загребу, ненајављеног и незаконитог уласка припадника Војске Србије у ту земљу, а амбасадорка одбила да прими протестну ноту.

"Инциденти никад не долазе од стране Србије. Никада не покрећемо реторику свађа и сукоба. Ово је наставак хрватске политике у којој увек и за све оптужују Србију", рекао је Вулин.

Он је нагласио да ће Србија саградити меморијални центар и сачувати истину о злогласном усташком концентрационом логору Јасеновац у Другом светском рату.

"Нећемо дозволити никоме да истину о Јасеновцу и усташком геноциду заборави и гурне у дневну политику. Србија не жели сукобе и затезања односа на Балкану.
Желимо да радимо, желимо мир и да сви буду стабилни и сигурни као што је Србија, а не као што су друге земље", поручио је Вулин.
Извор: Танјуг 

Подели са пријатељима: