Александар Вулин: Србиjа jе захвална на континуираноj подршци Kипра

01-10-2019 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин присуствовао је војној паради поводом 59. годишњице независности Кипра на позив министра одбране Саваса Ангелидеса.

Химна и 21 почасни плотун означили су почетак параде на којој су, први пут у земљи чланици Европске уније, представљене српске самоходне хаубице "Нора Б-52" и оклопно возило "Милош", који су од скора у употреби војске Кипра.

Уз честитке Вулин је захвалио домаћинима на доследној и упорној подршци Србији у борби за очување територијалног интегритета и додао да и Влада Србије и сви грађани Србије снажно подржавају територијалну целовитост, суверенитет и интегритет Републике Кипар.

"У најтежим данима за ваш народ ми смо били уз вас. У најтежим и најмрачнијим данима наше историје за време НАТО агресије ви сте били уз нас. И Срби и ви су стари народи. Ми памтимо и никада не заборављамо ни добро ни зло. И враћамо и једно и друго", рекао је министар Вулин.

Захваливши на пријатељству, српски министар одбране је поручио Кипранима да могу да буду сигурни да ће у Србији увек имати пријатеља.

"Можда нас дели широко море, али нас спајају исте вредности за које живимо и умиремо. Слобода изнад свега", изјавио је Вулин обраћајући се медијима по завршетку параде.

Председник Кипра Никос Анастасијадес је поручио да Кипар жели да живи у миру са својим сународницима турским Кипранима.

Министар одбране Савас Ангелидес је захвалио српском колеги на практичној сарадњи, а кипарски министар на континуираној подршци.

"На паради су приказани нови системи који су укључени у Националну гарду. Са новим наоружањем Кипар шаље поруку да се модернизује и жели да подигне ниво борбене готовости", изјавио је министар одбране Кипра.
Извор: Танјуг 

Подели са пријатељима: