Вулин: Јеремић и Обрадовић би да буду патријарх

07-10-2019 | Саопштења

"Јеремић и Обрадовић за себе су узели право да хапсе новинаре и политчке противнике без тужилаштва, да суде без суда, да уђу у Владу без избора. Сада су одлучили да постану и владике и патријарх и да одлучују уместо цркве", изјавио је министар одбране и председник Покрета социјалиста Александар Вулин, коментаришући нападе опозиције на СПЦ поводом њихове одлуке о додели ордена Светог Саве председнику Александру Вучићу.


"Александар Вучић је за цркву учинио много, није о томе ни причао, нити се сликао, само је чинио. А колико и како, најбоље знају наша црква и патријарх.
Вулин је нагласио да је мржња према Вучићу њихов програм и да свако ко каже добру реч за оно што Вучић ради постаје непријатељ.
"Данас је на ред дошла српска православна црква. Досовци би да одлучују о Србији, али без избора, да владају црквом, а да се не замонаше.
Ништа друго се и не може очекивати од досоваца навиклих да пале скупштину и отимају столице и слике. Ако црква остане доследна себи и сама настави да доноси одлуке, хоће ли Јеремић и Обрадовић блокирати богомоље? Хоће ли бојкотовати славу, литургију, крштење, ако црква не буде делила Јермићеву и Обрадовићеву мржњу према Вучићу?
Хоће ли ДОС направити нову цркву са Јеремићем као патријархом? Српска православна црква је старија од ДОС-а и о одлукама које донесе не могу судити партијски органи", рекао је министар одбране и председник ПС, Александар Вулин.
 

Подели са пријатељима: