Александар Вулин: Воjска Србиjе се неће повлачити и смањивати

27-11-2019 | Вести

БЕОГРАД  - Министар одбране Александар Вулин у пратњи начелника Генералштаба генерала Милана Мојсиловића и заменика команданта Копнене војске бригадног генерала Владете Балтића обишао је данас лозничку касарну "Клупци" и најавио повратак војске у ту касарну и формирање 111. пешадијског батаљона Прве бригаде копнене војске.

"У складу са наређењима врховног команданта Александра Вучића, Војска Србије се враћа тамо где јој је место. Ми испуњавамо наше стратегијске и тактичке задатке и понашамо се у складу са новом стратегијом националне одбране. Управо зато Војска Србије се враћа у касарну Клупци", рекао је министар.

У касарни "Клупци" биће запослено више стотина људи, истакао је министар одбране и нагласио да је то добра вест и за локалну самоуправу и за Војску Србије.

Како је навео, 111. пешадијски батаљон који ће ту бити распоређен, гарантоваће сигурност и безбедност свим грађанима Лознице, али не само Лознице.

"Где год је војска ту је и мир, безбедност, поштовање закона, сигурност, ту су вредни, пожртвовани људи који су гарант да ће сваки проблем који може да наступи на овом простору бити решаван заједно са Војском Србије. Војска је ту да остане, више се неће смањивати, неће се повлачити. Војска Србије је ту да заштити наш свакодневни начин живота и свако улагање у Војску Србије је улагање у живот и квалитет живота сваког од нас", рекао је министар.

Према речима команданта Прве бригаде копнене војске бригадног генерала Зорана Насковића, припреме за формирање 111. пешадијског батаљона су интензивне.

"У протеклој години реновирали смо постојеће објекте, а следеће године следи изградња нових објеката за смештај људства и свих осталих капацитета који су потребни за један пешадијски батаљон", рекао је Насковић и додао да ће формирање пешадијског батаљона бити прилика за запослење великог броја младића и девојака не само из Лознице већ и из шире околине тог града.

Вулин се састао и са градоначелником Лознице Видојем Петровићем, који је у име својих суграђана изразио велику захвалност на напорима које чине председник Србије, Влада Србије и Министарство одбране у погледу поновног оживљавања касарне "Клупци".

Петровић је истакао да је лознички крај увек био привржен својој војсци и да се то кроз историју безброј пута показало.

"Ово је једна нова шанса да млади људи који су служили војску и који испуњавају услове, могу да рачунају да овде нађу посао као професионални војници. У току припремних активности на поновном оспособљавању простора и објеката имали смо дивну сарадњу са официрима Војске Србије и то ће свакако бити и у будућности", рекао је градоначелник.
Извор: Танјуг 

Подели са пријатељима: