ПС: Свака жена има право на достојанствен живот без насиља

25-11-2019 | Саопштења

Покрет социјалиста и ове године, као и сваке, прикључује се глобалној кампањи Генералног секретара УН "16 дана активизма против насиља над женама", са циљем промовисања значаја превенције, пружања помоћи и оснаживања жена.
Насиље над женама је проблем глобалних размера који се може догодити у свакој породици, у свим слојевима друштва, без обзира на националну, верску, етичку, образовну или било коју другу припадност.
Оно што је потпуно поражавајуће је чињеница да велики број насилних дела над женама има сведоке који никада нису и нће реаговати, зато што сматрају да се ради о личним и приватним стварима, а не о озбиљном друштвеном проблему који се неретко заврши и трагично.
Ми из Покрета сматрамо да је држава доказала своју снажну одлуку да се обрачуна са насилницима који туку и малтретирају жене, постигнут је значајан напредак у ставу да се мора одговорно и хитно поступати по свакој пријави насиљиа.
Неопходно је свакодневно и континуирано да се ради на подизању свести и разбијању предрасуда.
Покрет социјалиста чврсто верују у Србију као друштво у којем се насиље не прећуткује, не толерише и не оправдава, у којем се не окреће глава пред проблемом, већ се реагује одмах, на најмању сумњу, звук или буку која долази из суседног стана.
Свака жена има право на миран и достојансвен живот без насиља, на равноправност у браку, на слободу избора и на сигурну будућност.

Покрет социјалиста  

Подели са пријатељима: