Mинистар Вулин: Само стабилна Србиjа може да сачува Србе

13-01-2020 | Вести

БЕОГРАД  - Министар одбране Александар Вулин изјавио је да у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије свима који празнују православну Нову годину вечерас, жели мир, срећу и здравље, жели да буду поносни на свој народ, да чувају своје обичаје и традицију, да мисле на Србе у Црној Гори, на Косову и Метохији, у Босни и Херцеговини, Републици Српској, Хрватској, Словенији, Македонији, на Србе где год да живе.

Посебно да мисле на Србе у Црној Гори и на Косову и Метохији где се толико упорно, толико тврдоглаво и верујем успешно боре за своје право да буду Срби, боре за своје право да верују, да буду у својим црквама и да славе онако како су славили и њихови преци, истакао је Вулин, саопштило је Министарство одбране.

Вулин је вечерас, са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, присуствовао конструкционим испитивањима модернизованог борбеног возила пешадије БВП М-80А и гађању у ноћним условима у Центру за испитивање наоружања и војне опреме „Никинци“.

Према његовим речима, само јединствени и сложни моћи ћемо да сачувамо свој народ, своју религију, своја уверења где год да живимо, а само снажна и стабилна Република Србија биће у стању да сачува Србе и заштити Србе, без обзира где живе.

"Свима онима који вечерас славе православну Нову годину, желим срећну и успешну Нову годину, да је проведу са онима које воле, да чувају своју децу и да чувају своју историју и традицију", поручио је министар Вулин.
Извор: Танјуг 

Подели са пријатељима: