ПС: Фајон напада Вучића, а ћути о правима Срба у Словенији

17-01-2020 | Саопштења

Покрет социјалиста оцењује да примедбе које је Тања Фајон изнела на рачун могућег спуштања цензуса на 3 посто, не говори ништа друго, осим да Драган Ђилас, Вук Јеремић и остали досовци не могу да освоје ни те проценте гласова.
Насиље и мржња у Србији долазе искључиво од оних који не могу да освоје 3 посто гласова, од оних који неће на изборе, али хоће да праве нереде по Србији и да на власт дођу са улице.
Обзиром да је госпођа Тања Фајон изузетно забринута због спуштања цензуса, морамо јој рећи да таква одлука може да нашкоди само Александру Вучићу и СНС-у, али је Вучић, за разлику од свих лажних бораца за демократију, одавно показао да су интереси Србије много виши од оних партијских.
Уместо што Фајон непрестано напада Вучића и Србију, боље нека одговори на једно просто питање, зашто Срби као највећа етничка група у Словенији нису национална мањина ?
Зашто се Фајон није јавила 2008. године, када су досовци са којима се радо виђа подигли цензус на 5 посто, да неке опозиционе странке не би ушле у парламент?
Госпођа Фајон је имала и лично прилику да се увереи од кога потиче сва мржња.
Неописива мржња и вербално насиље долази искључиво према Вучићу од стране оног дела опозиције за коју је Фајон правила посебне "дебате" у Бриселу, а које су се свеле на Ђиласово пљување и понижавање Србије и прећутно одобравање свих присутних европских представника, укључујући и Тању Фајон.
 

Подели са пријатељима: