Александар Вулин: Избори су борба за стабилност Србиjе

05-02-2020 | Вести

БЕОГРАД - Ово су најтежи избори до сада, ово је борба за стабилност Србије, а сви успеси Србије долазе од стабилности, каже министар одбране Александар Вулин и поручује бирачима коалиције окупљене око СНС да се не опуштају јер избори неће бити лаки.

"Ово је осма година у којој имамо политику стабилности, политику која се развија, политику мира и стабилности. За наставак те политике се боримо. Политика коју води председник Александар Вучић има апсолутну подршку у народу. Који су то проценти то је друго питање, али оно што желим да поручим свим бирачима и Александра Вучића, Покрета социјалиста, наше коалиције, Српске напредне странке - немојте да се опуштате, ово нису лаки избори", поручио је Вулин у јутарњем програму ТВ Пинк.

Коментаришући реаговања у јавности због снижавања изборног цензуса, Вулин је казао да ту атмосферу најбоље описује израз који користе Сремци: Е сад нећу ни како ја хоћу.

Каже да је Вучићу саветовао да не снижава цензус, јер то, тврди, штети само њему и његовој странци, међутим, додаје, он је поручио само да морамо да радимо боље, више и да дамо свима шансу.

"Вучић је дао могућност апсолутно свима који су пре тога тврдили да је диктатор и сад кажу да не желе ни тих три одсто, јер не верују у његове намере", приметио је министар.

Додао је да ће они који су за бојкот у у свој резултат урачунати све који не изађу на изборе, а међу којима, каже, ће бити и они који никад не излазе на изборе, они који живе у иностранству а налазе се на бирачком списку, па и они који неће гласати за владајућу странку.

"И свако ко буде гласао против наше листе, односно за неку своју листу, рачуначе га као свог", навео је Вулин и упозорио: "Буду ли имали и један глас више од нас сви ће се ујединити против Александра Вучића и наше листе или ће после на улицама говорити како је ово нелегитимна власт, хоћемо да је срушимо па ћемо имати сцене из Скопља, Украјине, имаћемо сукобе на улицама".

Вулин каже да Србији нису потребни сукоби на улици, те да би требало да се сви запитамо око чега се свађамо, да ли је то питање Косова, о којем, поручује, немам шта да се расправља "Нећемо га признати. Ви сте то покушали, нисте успели", закључио је.

Ни о подршци РС нема расправе, ни о уласку у НАТО...

"На крају дођемо до тога да се свађамо да Ðилас, Обрадовић и Јеремић дођу на власт без избора. То је једини захтев који им није испуњен", рекао је Вулин и додао да је њихов захтев док су били опозиција била само једна ствар - избори, а да сада нису сигурни ни у то, јер знају да их народ неће.

Министар је додао да су избори тешка борба без обзира на то што наш народ каже да ни Јеремића ни Ðиласа не би победили ни у месној заједници, али поручује да на изборе морамо да изађемо и да кажемо шта мислимо о Србији. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: