Александар Вулин и председник Скупштине Aнголе о унапређењу сарадње

05-02-2020 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин и председник Народне скупштине Републике Анголе Фернандо да Пиададе Диаш Душ Сантуш разговарали су данас о унапређењу сарадње у области одбране.

У разговору је истакнуто да је Ангола стратешки партнер Србије у централној и јужној Африци, а према речима Вулина Србија изузетно цени подршку те земље у одбрани принципа међународног права и изражава захвалност за чврст став у очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије, а у вези с КиМ.

Вулин је казао да је Србија опредељена за даље унапређење сарадње у области одбране, посебно војно-војне, војноекономске, војнообразовне и војномедицинске сарадње, што је тежиште рада Заједничког српско-анголског комитета за сарадњу и предложених пројеката за наредни период.

Председник скупштине Анголе истакао је слободарску традицију заједничку за два народа и оштро осудио "криминалну НАТО агресију" на СР Југославију 1999. године, изражавајући солидарност са српским народом и жељу да посети изложбу "Одбрана 78".
 Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: