Александар Вулин: Нисте ме спречили да будем са Србима и нећете

11-02-2020 | Вести

КОЛАШИН - Министар одбране Александар Вулин одговорио је министру спољних послова Црне Горе Срђану Дармановићу, поводом његове изјаве да је Вулинова посета и одавање почасти убијеном министру одбране СР Југославије била приватна и да се у таквим приликама не носе униформе, да Дармановић има страх од симбола Србије.

"Господин Дармановић лоше крије страх од свега што је симбол Србије. Да је могао да нам прекречи тробојке на реверима и то би урадио. Ако су униформе официра Војске Србије проблем на гробу Павла Булатовића, а зашто онда нису биле проблем на гробу Момира Булатовића? Тада је делегацију Министарства одбране Србије уз мене чинио генерал Желимир Глисовић и пуковник Веско Мимовић, обојица у униформама", изјавио је Вулин, одговарајући министру спољних послова Црне Горе који је рекао да посета министра Вулина није била државна већ приватна и да "гроб Павла Булатовића није споменик од државног значаја па коришћење војне униформе није опција која се разматра".

"Је ли гроб Момиров културно добро, а Павлов није? Покажите нам одлуку којом сте то решили. Страх вам каља образ, и не трудите се да опонашате Хрватску баш у свему. Можете Ви и нешто сами да смислите. Нисте ме спречили да будем са Србима, и нећете", поручио је српски министар одбране.
 Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: