Александар Вулин: Tешко да су сада Срби негде више угрожени него у ЦГ

07-02-2020 | Вести

КОЛАШИН - Министар одбране Александар Вулин данас је грађанима ровачког краја поред Колашина пренео поздраве председника Србије Александра Вучића и поручио им да он чини све што може да помогне Србима где год да они живе.

То се односи и на Србе у Црној Гори, рекао је министар обраћајући се грађанима окупљеним на месту на којем је присуствовао полагању венаца и помену Павлу Булатовићу, и додао да је тешко наћи пример да су Срби у овом тренутку негде више угрожени него у Црној Гори.

 

Вулин: Очекујем од Црне Горе да брине о Србима који ту живе

Александар Вулин и делегација Министарства одбране и Војске Србије, у присуству породице убијеног министра одбране СР Југославије Павла Булатовића и бројних грађана, данас је положила венац код споменика Булатовићу, који је убијен пре 20 година у атентату у Београду.

"Данас смо у манастиру Српске православне цркве, са митрополитом СПЦ Амфилохијем, са свештенством и верницима СПЦ, са пријатељима и родбином покојног министра одбране Павла Булатовића, обележили 20 година од његовог мучког убиства. Данас смо ту да подсетимо на живот, на смрт човека који је живео за заједничку државу Србије и Црне Горе, изјавио је Вулин.

 

Вулин Доћи ћемо увек да будемо са својим народом

Све што се деси у Хрватској, пре или касније се деси и у Црној Гори. Тако су и у Хрватској забрањивали нашим кадетима да дођу у униформама, да одају пошту јасеновачким жртвама, ево тако смо дочекали да је и у Црној Гори српска униформа, изгледа, претња, и српска униформа не сме да се види, изјавио је министар одбране Александар Вулин, поводом данашње забране официрима из његове пратње да у Црну Гору уђу у униформама.

Вулин данас предводи делегацију Министарства одбране и Војске Србије, која је положила венац и присуствовала помену у Ровцима код Колашина у, код споменика Павлу Булатовићу, савезном министру одбране СР Југославије, убијеном пре 20 година у атентату у Београду.

Извор: Танјуг

 

Подели са пријатељима: