ПС: ПС на трибини посвећеној академику Марковићу, оснивачу ПС-а

07-02-2020 | Саопштења

Поводом десет година од одласка академика Михаила Марковића, чланови Покрета социјалиста присуствовали су трибини посвећеној академику Марковићу.
Трибину "Михаило Марковић- хуманиста, научник, друштвени радник", организовао је Београдски форум за свет равноправних у Свечаној сали Српске академије наука и уметности, уз еминентне госте из научног и политичког живота Србије.
Потпредседник Покрета социјалиста и шеф посланичке групе ПС у Скупштини Србије Ђорђе Комленски истакао је да је 10 година прошло од смрти Михаила Марковића, али да његове мисли и идеје живе кроз његова дела, његове научне радове, књиге, па и кроз Покрет социјалиста који је основао са Александром Вулином.
"Као што је све нас саветовао да живимо у складу са својим уверењима, тако је и академик Марковић, до самог краја свог живота, чврсто веровао у идеју слободне нације у којој живе слободни и равноправни људи.", казао је Комленски

Михаило Марковић, један је од најзначајних српских филозофа XX века, академик, професор Београдског Универзитета и неумољиви борац за правду и истину.
Заједно са Александром Вулином основао је Покрет социјалиста, као одговор на немар тадашњих политичких елита за обичног човека.
Академик Марковић је човека видео онаквим какв он у бити јесте и током читавог свог живота борио се за индивидуална права човека.
Био је социјалиста који је поседовао националну свест, увек је био одговоран према свом народу и Србији.
Сматрао је да левица мора бити и класно свесна и национално одговорна.  

Подели са пријатељима: