ПС: Вулин на помену академику Марковићу

09-02-2020 | Саопштења

Поводом десет година од одласка академика Михаила Марковића, руководство Покрета социјалиста на челу са председником ПС Александром Вулином, одао је почаст свом оснивачу и другу.
Десет година је прошло од смрти Михаила Марковића, али његове идеје и мисли живе кроз његова дела, његове књиге, научне радове и кроз његов Покрет.
Михаило Марковић, један је од најзначајних српских филозофа XX века, академик, професор Београдског Универзитета и неумољиви борац за правду и истину.
Академик Марковић је човека видео онаквим какв он у бити јесте и током читавог свог живота борио се за индивидуална права човека.
Био је социјалиста који је поседовао националну свест, увек је био одговоран према свом народу и Србији.
Сматрао је да левица мора бити и класно свесна и национално одговорна.
Михаило Марковић и Александар Вулин основали су Покрет социјалиста као одговор на немар тадашњих политичких елита за обичног човека и као знак отпора политици тадашњег СПС-а која је одустала од свог програма, бирача и председника, правећи коалицију са организаторима и извршиоцима петооктобарског пуча са партијама које су спровеле пљачкашке приватизације, опустошиле фабрике, најуриле раднике и обесправиле Србију.


 

Подели са пријатељима: