Александар Вулин: Зашто власти у ЦГ имаjу проблем кад долази неко из СРБ

12-02-2020 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да није критичар Црне Горе, како га често називају, већ критичар власти у тој земљи која покушава да отме храмове и манастире Српској православној цркви.

Вулин је јуче у Црној Гори посетио гроб бившег министра одбране СРЈ Павла Булатовића, 20 година од његовог убиства, али делегацији Војске Србије није било дозвољено да уђе у униформама.

Вулин је за РТС рекао да то није очекивао, истичући да није био у приватној посети, већ је дошао у име Министарства одбране.

"Врло је занимљиво да они имају проблем што долази неко из Србије. Ми смо суседне земље, шта је лоше у томе", упитао је Вулин.

Навео је да је митрополит Амфилохије захвалио српској делегацији, али да је додао да је срамотно што министар одбране Црне Горе није дошао да ода пошту Булатовићу.

Поводом забране уласка у униформама, Вулин је рекао да је делегација Србије све до понедељка у пола три поподне имала апсолутну дозволу црногорских власти, али да су они у 21.30 позвали српског амбасадора да му саопште промењену одлуку.

"Учинили су све да бисмо ми рекли да нећемо да дођемо", рекао је Вулин.

Истиче и да је, када је председник Србије Александар Вучић, за кога је рекао да је једини гарант мира у региону, желео да обиђе Србе у Црној Гори, одмах дошло до негодовања и навода како је то мешање у унутрашње ствари друге државе.

Вулин је рекао да је у Србију свако добродошао да обиђе сународнике и види како се према њима односи.

Напоменуо је да је, према према званичној статистици, Срба у Црној Гори око 25 одсто а само их је пет одсто запослено у јавним службама.

Каже да они немају право на писмо, језик, ни елементарно право да се моле у Српкој православној цркви.

Како је рекао, све што се деси у Хрватској, пар година касније се деси и у Црној Гори.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: