Александар Вулин: Захваљуjући Вучићу бољи положаj воjника

12-02-2020 | Вести

БЕОГРАД  - Министар одбане Александар Вулин изјавио је данас да повећања плата војника зависи од стања јавних финансија, али да војска има подршку председника Александра Вучића и да ће држава одвојити за војску колико буде могла.

"Повећање плате зависи од тога колики ће нам бити бруто друштвени производ, колики ће нам бити дефицит и суфицит. Дакле, зависи од стања јавних финансија, а оно што је сигурно, имамо подршку нашег врховног команданта и колико год држава буде могла да одвоји, захваљујући и његовој подршци, одвојиће за своју војску", рекао је Вулин за РТС, преноси министарство у саопштењу.

Вулин је рекао да ће бити задовољан када војска буде још снажнија, још наоружанија, још обученија, још опремљенија, а наравно и када стандард припадника војске буде још виши.

Он је истакао да је председник и врховни командант Војске Србије Александар Вучић разговарао са војницима и изнео конкретна решења како доћи до повећања основне војничке плате, како да се обезбеди да они који имају најнижа примања имају виша примања и како да се ојача њихов материјални положај.
 Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: