Александар Вулин: Jачање Воjске Србиjе jе гаранциjа мира на Балкану

24-02-2020 | Вести

БЕОГРАД - Јачање Војске Србије гаранција је безбедности и мира на Балкану, а земље у окружењу би требало искрено да се обрадују јачању наше земље, јер кад год је Србија била јака, а Срби заштићени, без покушаја да буду однекуд протерани и асимилизовани, било је мира на Балкану, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

"Свако јачање Војске Србије порука је и пријатељима и непријатељима, а свако нека изабере коју поруку је примио. То само од њега зависи, ни од кога другог. ''Панцир'' је дефанзивно наоружање и не може да угрози било кога преко наших граница, али ко пређе нашу границу не може да се осећа добро зато што имамо ''Панцир'', који је озбиљно противваздухопловно средство", рекао је Вулин гостујући у емисији „Ново јутро" на ТВ „Пинк", саопштила је прес служба министра.

Вулин подсећа да је Србија војно неутрална земља, и да је обавеза према грађанима Србије и свим Србима без обзира где живе, да има војску која је у стању да сачува њену војну неутралност.

Истакао је да се војна неутралност не чува слабошћу, већ снагом.

"Нисте војно неутрални тако што кажете: ја се предајем, него сте војно неутрални тако што кажете: ја чувам своје небо и своју земљу и ми смо сувише скупи да разговарате силом са нама", истакао је министар.

Навео је да је Србија земља која је у деценијама иза нас показала колико је спремна да ради за мир, макар и на своју штету и да је председник Александар Вучић једини независни лидер на Балкану и једини човек који искрено држи до мира.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: