Комленски ПС: Обрадовић призива грађански рат

03-03-2020 | Саопштења

Шеф посланичке групе Покрета социјалиста у Скупштини Србије и потпредседник ПС, Ђорђе Комленски, данас је у свом обраћању новинарима у Дому народне скупштине поручио да је лидер Двери Бошко Обрадовић директно позвао на насилну промену уставног уређења Србије.

"Обрадовић је учинио кривично дело из члана 309. Кривичног законика, и ја у своје име, у име Покрета социјалиста и свих грађана који су се јавили пре конференције за штампу, позивам Јавног тужиоца да предузме одговарајуће мере и поднесе захтев Скупштини Србије за скидање имунитета Бошку Обрадовићу.", казао је Комленски
Он је упутио да ли је потребно још нешто учинити како би се тужилаштво коначно пробудило и спречило намеру и жељу Бошка Обрадовића да изазове сукобе пред изборе у априлу месецу.
"Бошко Обрадовић је са ове говорнице позивао и на насиље и на мржњу и на бојкот, позивао на разноразна кривична дела, али данас је превршио сваку меру.
Ово се не може толерисати никоме, ово није политичка борба, ово је покушај да се изазове грађански рат.
Нема праштања никоме, ако тужиоци ни на ово не буду реаговали, онда овај Дом заиста треба да преиспита да ли тужилаштво треба и да постоји као орган у Републици Србији на овакав начин", оценио је Комленски
Комленски је још једном позвао тужиоца да поднесе захтев за укидање имунитета Бошку Обрадовићу, као и надлежни скупштински одбор да имунитет укине.

Обрадовић је данас у току свог обраћања медијима у Скупштини Србије позвао Војску и Полицију да насилно преузму власт.  

Подели са пријатељима: