Актив жена ПС: Србији су способне и вредне жене неопходне

08-03-2020 | Саопштења

Актив жена Покрета социјалиста свим женама у Србији честита њихов празник, уз поруку да су Србији способне, марљиве и вредне жене неопходне.
Сваког дана, не само 8. марта, морамо да радимо на успостављању потпуне социјалне, економске и политичке равноправности између жена и мушкараца.
Охрабрује чињеница да се на највишим државним функцијама, на руководећим местима и пословима који су некада били резервисани само за мушкарце, налазе управо жене које су својим радом и трудом допринеле стварању бољег и пристојнијег друштва.
Закон по коме на свим изборним листима треба да буде 40 одсто жена представља велики искорак и мало која држава, а посебно у региону, може да се похвали овако модерним и савременим законом.
Жене су овом одлуком, посебно у локалним заједницама, додатно мотивисане да се политички ангажују и боре за своје идеје.
Покрет социјалиста је партија левице и за нас су права жена изузетно важна тема.
У последњих 7 година права жена у Србији јесу унапређена, донети су сетови закона који директно унапређују положај жена, али оно што је посебно значајно, то је та одлучност државе да се обрачуна са онима који врше насиље над женама.
Покрет социјалиста даће пун добринос како би жене у Србији биле још заштићеније, сигурније и поштованије.
Само срећне и задовољне жене стварају стабилне породице и друштва.

Актив жена Покрета социјалиста  

Подели са пријатељима: