ПС: Србија никада неће заборавити погром Шиптара над Србима

17-03-2020 | Саопштења

Пре тачно 16 година на простору Косова и Метохије почело је дводневно насиље Шиптара над српским народом. Током та два дана убијено је најмање 19 особа, уз преко 1.000 повређених. Протерано је око 4.000 Срба, уништено 800 српских кућа и запаљено 35 верских објеката, оскрнављено колективно памћење једног народа. Колико год све ово срамно било, још срамније је што за ово злодело које је и највећи погром у 21. веку нико није и највероватније у скорије време и неће одговарати.
Хтели су шиптарски терористи да једном заувек избришу трагове постојања српског народа на КиМ и за то нико није одговарао, баш као што нико није одговарао ни за хиљаду Срба убијених на Косову и Метохији од 1999. године. Нису успели шиптарски терористи да избришу вековне трагове српског народа и његове културе, али су успели да покажу целом свету да је тог дана умрло међународно право, као што су успели да покажу да је за Србе правда недостижна и да би међународна заједница требало да призна свој велики неуспех и срамоту.
Поред чињенице да за Србе нема правде сигурни смо да држава Србија никада неће престати да се бори за Косово и Метохију, за правду и безбедност српског народа на том простору. То је наша обавеза и наша дужност!

Народни посланици
Ана Караџић
Ђорђе Комленски
Бојан Торбица

Подели са пријатељима: