Александар Вулин: Широк обим посла коjи ради Воjска Србиjе

26-03-2020 | Вести

БЕОГРАД - Широк је обим посла који ради Војска Србје од када је уведено ванредно стање у Србији због епидемије корона вируса, изјавио је данас министар одбране Алекандар Вулин, наводећи да ВС обезбеђује објекте за изолацију - карантине, мигрантске кампове, а помаже МУП-у и на границама.

Вулин је за РТС казао да 30.000 воњника, колико је одређено да брине о карантинима је сасвим довојан број уколико и грађани схвате и понашају се у складу са тим да воде рачуна о себи и својим ближњима.

"Али, ако не будемо поштовали мере и водили рачуна о себи и другима, онда ни три милиона војника није довољно", истакао је министар.

Говорећи о карантину који је направљен на београдском Сајму, Вулин каже да се тамо још увек ради, као и да ће осим кревета биће касета где могу да се одложе ствари, паравана, телевизора... и додаје да се јавја и велики број предузећа која хоће да помогну и која су нудила своје производе како би грађанима, који можда буду тамо смештени, било удобније.

"То није хотел, да се разумемо, и не може да буде да хотел. Тамо постоје правила. Ако мислимо да смо ту да уживамо, не, ту смо да се лечимо", каже Вулин.

Наводи да Војска обезбеђује и објекте изолације Морович, Суботица, Војна гимназија, хотел Солекс, Лепенка на Фрушкој Гори.

Врло смо флексибилни, каже Вулин и додаје да не значи да ће ти објекти у којима је око 1.000 лежајева трајати до краја кризе.

Говорећи о случају у Крагујевцу, министар одбране каже да је Војска реаговала у складу са правилима у ванредном стању и објаснио да је човек покусао да побегне из изолације, стргуо маску и можда на тај начин заразио два медицинска радника и војника.

"Наравно да смо применили физичку силу и да је савладан, а нисам сигуран да неће проћи са великом затворском казном", казао је Вулин.

Говорећи о Пироту и Пожаревцу где је за 96 људи тужилац затражио казне три године затвора, Вулин наводи да су то објекти који су под ингеренцијом Министартсва правде и апелује на судове да у таквим случајевима не одуговлаче.

"Морамо послати поруку да се не сме угрожавати ничији живот", навео је Вулин.

Када је у питању ангажовање Војске на границама, Вулин каже да помажу МУП-у, обезбеђује и оне који су затворени, односно нису у функцији.

"Ситуација је мирна, преузели смо и мигрантске кампове о којима морамо да бринемо, јако је широк обим посла који ради ВС, али поносан сам што свако јутро врховном команданту и председнику Србије Александру Вучићу могу да кажем да је све испуњено", каже Вулин. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: