Вулин о опозицији: Када говоре једни о другима све су у праву, они се најбоље познају

08-05-2020 | Вести

- До јуче су били за бојкот, сада желе на изборе. Радујем се томе. Али када говоре једни о другима све су у праву, они се најбоље познају. Међутим, ви видите људе који су потпуно неодговорни према грађанима. Шта ако се неко од људи који су се јуче окупили разболи, ко ће бити крив и одговоран за то? Иначе се они и нису показали као претерано одговорни људи у свом животу, па не верујем да ће сада преузети било какву одговорност за било шта што евентуално може да се деси – рекао је данас председник Покрета социјалиста Александар Вулин гостујући у јутарњем програму Телевизије Пинк, говорећи о опозицији у Србији.

Он је нагласио да постоји део опозиције који учествује у парламентаризму, али да постоји и други део који "неће ни како хоће" и додао да понекад морате да уложите велики напор да бисте у неким догађајима пронашли смисао.

- Који је смисао понашања Бошка Обрадовића, доћи у Скупштину и дувати у пиштаљку?Нико не зна шта то треба да представља, али видим у медијима да неки лекари покушавају да нађу оправдање у вирусу и да вирус не напада само плућа, него и мозак. Могуће да је то једино рационално објашњење – рекао је Вулин.

Он се запитао и да ли група људи, која се јуче окупила испред зграде Генералног секретаријата председника Републике, уопште зна "шта хоће".

- Ми смо као опозиција правили демонстрације и скупове, водили смо рачуна да се закон стриктно поштује и имали смо неке захтеве. Они су дошли да би вређали Александра Вучића. То је њихова идеологија, нема друге – истакао је Вулин и упутио апел грађанима Србије да избегавају позив на насиље.

- Молим све који подржавају разне политичке опције да не дозволе да их уведу у насиље. Немојте их послушати. Гласајте за кога хоћете, радите шта год хоћете, то је ваше демократско право, само немојте да их послушате када вам говоре да се свађате са својим комшијама. Учланите се у политичку партију, направите политичку партију, формирајте савез који ће победити на изборима, само будите бољи од политичара који вас зову да се тучете и убијате на улицама – рекао је Вулин. 

Подели са пријатељима: