Министар Вулин: Тања Фајон чини све да би Србима огадила Европску унију

23-06-2020 | Вести

Тања Фајон чини све да би Србима огадила Европску унију, истакао је министар одбране и председник Покрета социјалиста Александар Вулин гостујући у Јутарњем програму Телевизије „Пинк“.

- Лично нисам присталица Европске уније, тако да, што се мене тиче, Тања Фајон ради у добром правцу. Она ће убедити на крају Србе да не теба да буду у Европској унији. Председник Вучић је човек који је за Европску унију, који држи Србију на европском путу. Када би се он померио, само два три пута нека да антиевропску изјаву – Европске уније у Србији неће бити. Он је једина брана између антиевропског расположења које ствара Тања Фајон и конкретних антиевропских резултата у Србији – рекао је министар Вулин, додавши да није атуторитета предсеника Вучића, Европске уније у Србији не би било и да „Тања Фајон врло успешно ради на томе да евроскептици једног дана добију већину у Србији када је у питању однос према Европској унији“.

Говорећи о мржњи и лажима изнетим на рачун Србије, министар Вулин је истакао да је понашање Тање Фајон онда када је била код председника Вучића било потпуно другаћије.​ ​

- Она је опозиција у Словенији, опозиција у Европском Парламенту. Где год се нешто одлучује њу нико ништа не пита. И онда нађе прилику да у Србији показује колико је она важна и велика и да одлучује шта ће бити европски пут у Србији. Знам да је неколико пута била код председника Вучића и да није давала такве оцене, да је ту била далеко умеренија и препознавала много више демократије, да је ту видела много више европског пута. После, некако, када оде пред камере и када се склони од председника Вучића, онда постане много храбрија – поручио је министар Вулин, подсетивши да је Фајонова до сада имала прилике да се састане са свим политичким партијама у Србији, са свим релевантним људима који одлучују о европском путу Србије, изборима и сличним важним стварима и да није приметио да је тада имала неке велике примедбе.

За коментаре да је „у Србији друштво подељено“ министар Вулин је рекао да не разуме како онда функционишу друштва у којима одређене политичке опције на изборима добију далеко мању подршку него што је добио Александар Вучић у Србији.

- Два милона људи је гласало за Александра Вучића. То је демократија. То је суштина демократије. Ми стално слушамо о подељеном друштву. Које подељено друштво? Ако је код нас подељено друштво, а имате више од 60 процената гласова за једну политичку опцију, онда је у Немачкој грађански рат, јер тамо праве Владу и са 30 процената, 20 процената, 10 процената. У Словенији онда, они само што се не распадну, јер они једва да формирају Владу – рекао је министар Вулин. 

Подели са пријатељима: