Комленски ПС : Јавашлук у правосуђу и тужилаштву довели до насиља на улицама

15-05-2020 | Саопштења

Нерад и јавашлук дела правосуђа и тужилаштва довели су до ескалације насиља на улицама Србије. Могу поједина господа да тврде да треба искључити Народну скупштину Републике Србије из изобра судија и тужилаца, а ја тврдим да скупштина треба да себи врати надлежности да разрешава судије и тужиоце, јер они очигледно нити то желе, нити су способни. Нажалост, народ је у праву када каже да „Врана врани очи не вади".
Правда и право у Србији морају бити једнаки за сваког. Зато најоштрије осуђујем напад на једног од најпознатијих и најбољих адвоката у Србији господина Горана Петронијевића и једног од најбољих судија, сада у пензији господина Новицу Пековића. Захтевам од правосудних органа да што пре пронађу починиоце и казне их за пример. Очигледно је да су у сачекуши циљано нападнути судија који је каријеру завршио на месту председника Апелационог суда у Новом Саду, а подсећам да је, иако један од најбољих судија у Србији, трпео терор досовске власти од 2009. до 2012.
године, када је поново изабран за судију Врховног касационог суда и адвокат који је свој патриотизам небројено пута доказао. Не треба заборавити ни то да је Горан Петронијевић поступао 2000-те као судија у предмету против председника и премијера 19 НАТО држава, донео првостепену пресуду коју су неки „други", очигледно под политичким притиском укинули у нерадни дан, у суботу, под притиском досовске власти, да би Хавијер Солана могао да дође у понедељак и шепури се по Србији. Осим идентитета починилаца, кажњавања за пример другима, важно је да надлежни органи открију и јавно саопште мотиве и казне и налогодавце.


Потпредседник Покрета социјалиста и председник Одбора за уставна питања и законодавство у Скупштини Србије,
Ђорђе Комленски  

Подели са пријатељима: