Вулин: Победа на изборима није убедљива него историјска

23-06-2020 | Вести


- Председник Вучић је неко ко веома добро познаје српски народ, изборне процедуре, ко уме да се снађе у изборима, ко на маестралан начин води кампању. Грађани Србије имали су прилику да се опредељују према онима који су имали само увреде и псовке и према онима који су изашли са конретним програмом, решењем проблема и резултатима, не само који су иза нас, већ који су предвидљиви – рекао је данас министар одбране Александар Вулин гостујући у Јутарњем програму Телевизије Пинк и коментаришући успех на недавно одржаним изборима.

Како је истакао, имали смо једну изузетно прљаву кампању.

- Ми смо имали шта да покажемо. С наше стране, као што је рекао председник Вучић, кампања је била чиста. С друге стране, имали смо једну изузетно прљаву кампању. Када се борите да добијете нечије гласове морате да изађете с неким планом, програмом, да дате нешто, а када се не борите за то, бојкотујете, ви онда можете да кажете сваку гадост, глупост, сваку подлост и не занима вас шта грађани мисле о томе. Зато смо имали једну изузетно прљаву кампању – поручио је министар Вулин и додао да „ово није велика победа, ни убедљива победа, ово је историјска победа".

- Овакво поверење грађана, више од два милиона гласова и то након једног значајног периода власти, то је нешто незабележено. Ову власт је све погодило - поплаве, вируси, страшан притисак међународне заједнице по питању Косова и Метохије, а на изборни дан смо имали лоше време. Све је успело да нас погоди, али не вреди. Грађани Србије су желели да кажу шта мисле о свакоме од нас и то су и рекли - подвукао је министар Вулин.

Он је истакао да Покрет социјалиста и Српска напредна странка сарађују од 2008. године и да су саборци Српске напредне странке и председника Вучића. Додао је и да Покрет социјалиста може да буде на власти или у опозији, али не може да буде са партијама ДОС-а те нагласио да „не мења идеју нити страну".

- Поносан сам овим резултатом. Када добијете овај број гласова, када председник Вучић успе да окупи око себе два милион људи, то је нешто незабележено, али то је доказ демократије у Србији – закључио је министар и председник Покрета социјалиста Александар Вулин.

 

Подели са пријатељима: