Вулин: Војна неутралност је наш најчаснији избор

26-05-2020 | Вести

 

"Војна неутралност је наш најчаснији избор", поручио је министар одбране и председник Покрета социјалиста Александар Вулин, гостујући на лесковачкој локалној телевизији.

На питање како коментарише то што је наша држава дала велики значај наоружавању и опремању војске, Вулин је казао да је Србија изабрала војну неутралност и да као војно неутрални ми на то имамо право и обавезу, али да је боље питање зашто се наоружавају земље у региону које су чланице НАТО пакта.

Вулин је поручио да је Србија одабрала војну неутралност и да председник Вучић итекако брине о војци и бољем положају припадника војске.

"Србија је изабрала и ја апсолутно подржавам тај избор и политику председника Вучића која је увела војну неутралност као једну од кључних спољно-политичких определења наше земље.
Али, ако хоћете да будете војно неутрални, морате да будете снажни.
Сви око нас су махом, изузимајући Босну и Херцеговину, чланице НАТО пакта.
Они ако буду имали некакву потребу, имају кога да позову, ми немамо, ми ћемо бити сами.
За тај најстрашнији тренутак када си сам, мораш да будеш спреман и зато је председник Вучић толико почео да улаже у војску и толико да се бори да војска има бољи положај. Од материјалног положаја наших припадника, до опреме и наоружања.", навео је Вулин

Председник ПС и министар одбране је истакао да није питање зашто се Србија наоружава, већ је право питање зашто се наоружавају земље у региону које су чланице НАТО.

"Није питање зашто се Србија наоружава, ми као војно неутрални имамо обавезу да то радимо. Боље је питање зашто се земље у окружењу наоружавају, које су чланице најмоћнијег савеза на свету.", сматра Вулин

Вулин је упитао од кога се штите те земље, и поручио да од Србије не треба да се штите, јер Србија не жели ни центиметар њихове територије.

"Од кага се ви штитите, од Србије?
Боље потрошите новац за социјалну заштиту, Србија вас сигурно неће напасти, ни један центиметар ваше територије не желимо, нити нам је потребан.
Србија мора да буде снажна да би остала војно неутрална.
Војна неутралност је наш најчаснији избор.
Ми смо преживели НАТО агресију, ми знамо шта то значи.", казао је Вулин

Вулин је изричито поновио да Србији не пада на памет да води туђе ратове и да наша деца гину зарад интереса великих.

"Кад си члан било ког војног савеза, онај највећи и најгласније у савезу можда ће једног дана донети одлуку где ће наша деца да гину и против кога да гину и зашто да гину.
Ми то нећемо, нећемо више ни један рат, не пада нам напамет да ратујемо за ратове великих или да нас премештају и шаљу као на шаховској табли.
Ми смо војно неутрални и примамо наређења само из једног места и ни од кога више, само од грађана Србије.", рекао је Вулин приликом гостовања на телевизији у Лесковцу

 

Подели са пријатељима: