Вулин у Вршцу: Увек сам спреман да платим цену за ту привилегију да се борим за свој народ

28-05-2020 | Вести

 

 

Вршац- "Доласком Вучића на место министра одбране, имамо једну потпуно нову, модерну, опремљену војску.", поручио је председник Покрета социјалиста и министар одбране Александар Вулин приликом гостовања на локалној телевизији у Вршцу

Вулин је гостујући у Вршцу, истакао да се доласком Вучића на власт однос државе према војсци потпуно променио и да је наша држава од 2012. године много уложила у опремање и развој Војске Србије. Он је, такође, нагласио да држава посебно брине о сваком војнику.

"Од како је Александар Вучић постао министар одбране 2012. године, сваки војник има и зимске и летње чизме и нову, чисту униформу.
Доласком Вучића на место министра одбране, имамо једну потпуно нову, модерну, опремљену војску.", навео је Вулин

Вулин је казао да смо сви ми имали прилику да се у току пандемије уверимо у значај војске и да видимо колико нам је војска важна и потребна.

"Дубоко верујем да сви ми војску доживљавамо као своју, били део војске или не.
За време ванредног стања подсетили смо се да је то тако.
Када изађе војска на улице, ви знате да је ту ред, да је ту дисциплина, знате да је ту закон, да ће војска бити једнака према свима.",рекао је Вулин

Председник ПС и министар одбране сматра да би војска изашла на улице и 2008. године у време Тадића и Ђиласа, да нам се десила пандемија, али би изашла у једној униформи, у поцепаним чизмама и са знатно мањом платом.

"Да нам се пандемија корона вируса десила 2008. године исто би изашла војска на улице, без обзира што је била нека друга опција на власти, изашла би војска, јер су то људи који воле своју земљу, то су врхунски професионалци, али би изашли са једном униформом и поцепаним чизмама и платом која је била знатно мања него данас.", оценио је Вулин

Вулин је додао и то да је увек спреман да плати цену за то што има привилегију и могућност да се бори за свој народ.

"Није тешко научити како да се склониш и сачуваш, али ако радиш нешто, ако мењаш нешто озбиљно, а посебно ако се усудиш да браниш српски народ тамо где је тешко, бићеш јако нападан, бићеш жестоко критикован, али то знаш унапред.
То је цена коју плаћаш за ту привилегију да се бориш за свој народ.", навео је Вулин приликом посете Вршцу  

Подели са пријатељима: