Вулин: Кампања прљава, нема сукоба идеја и програма, једина порука опозиције- мрзимо Вучића

02-06-2020 | Вести

"Ово је јако прљава кампања, нема сукоба идеја, нема сукоба програма, једина порука партија опозиције је мрзимо Вучића", казао је председник Покрета социјалиста Александар Вулин приликом гостовања на локалној телевизији у Пироту.

Упитан да прокоментарише политичку кампању за предстојеће изборе, Вулин је оценио да опозиција води јако прљаву кампању чија је основна и једина порука мрзимо Александра Вучића.

- Ово је јако прљава кампања, нема сукоба идеја, нема сукоба програма, ви имате сада као главни мотив партија опозиције мржњу према Вучићу.
Ви се делите између себе по томе колико мрзите Вучића. Ако га мрзиш довољно, онда си диван, онда си елита и сјајан, ако га не мрзиш довољно или га уопште не мрзиш или ако га подржаваш, онда си сендвичар и бот.
Али они из партија ДОС-а не кажу да је Вучић направио ауто-путеве, не кажу они да ће направити брже и шире ауто-путеве од Вучића, они само кажу- мрзимо Вучића.
Прљава је кампања, кампања без идеје, без сукоба програма.
Ми покушавамо да говоримо о свом програму, али једноставно немате коме да кажете, јер са друге стране нико неће да каже шта је његов програм, осим наравно мрзимо Вучића- рекао је Вулин.

На питање зашто је Србија стална тема и у Хрватској и у Црној Гори, посебно када им се ближе избори, Вулин је рекао да Црна Гора и Хрватска уопште нису тема у Србији никада, па ни када су избори, за разлику од држава из комшилука које и свој идентитет и своје кампање темеље на мржњи према Србији.

- Наши избори немају никакве везе са комшилуком. Ја сам јако поносан на Србију што нас уопште не занима шта се дешава у Црној Гори и Хрватској, осим једино када су Срби у питању, када се дирају наши сународници.
Мала је вероватноћа да би неко у Србији знао да наброји три члана хрватске владе, а они би знали да наброје скоро свако име из нсше владе, јер ви немате ни један дневник ХРТ-а или дневник РТ ЦГ да нема нечега о Србији.
Ми немамо комплекс Хрвата, немамо комплекс Црне Горе, ми живимо свој живот, код нас нико неће добити изборе на политици према Хрватској. Нема ни једног бирача који ће вам дати глас зато што нешто мислиш о Хрватској.
Али је однос према Србији кључно питање и за Хрватску и за Црну Гору, потпуно без наше жеље и воље- навео је Вулин.

Лидер ПС-а је поручио да Србију не занима ни Хрватска, ни Црна Гора, али да је њихова обавеза да поштују Србе који тамо живе.

- Што се нас тиче, уопште нас не занимају ни Хрвати ни Црногорци, не занима нас шта раде. Оставите Србе на миру.
Поштујте њихова људска и грађанска права, поштујте своје законе, не морате наше.
Србију уопште не занима шта ви радите- истакао је Вулин гостујући на телевизији у Пироту.

 

Подели са пријатељима: