ПС одговорио Ђиласовом куму Ђорђевићу: Лажи је много, а истина је само једна!

27-07-2020 | Саопштења

Реагујући на ауторски текст Млађана Ђорђевића за портал руске федералне агенције Регнум у коме каже да Вучић прави отклон од Русије, Покрет социјалиста одговара да у време када су Србијом владали Ђилас и лажни русофил Млађан Ђорђевић Србија је била на корак од чланства у НАТО пакту. Војска је смањена, прилагођена будућем уласку у НАТО, команданти отпора НАТО агресији или пензионисани или послати у Хаг. Од 2000. до 2012. амбасадор Русије једва да је ушао у Министарство одбране, а за дванест година Војска Србије и оружане снаге Руске Федерације имале су десет заједничких активности. Када су се у Србији питали кумови Ђилас и Ђорђевић, НАТО агресија се службено називала "НАТО акција", "НАТО кампања", "НАТО операција".

"Ђорђевић, као и његов кум, воли да лаже о Србији, а посао су поделили. Ђилас лаже у хрватским, босанским и ЕУ медијима, Ђорђевић у руским. Свако говори оно што мисли да јавност земље у којој говоре жели да чује. Ђилас Вучића назива диктатором коме је узор Путин, а Ђорђевић о Вучићу говори као НАТО савезнику. Заједничко је кумовима мржња према Вучићу и презир према Србији", кажу у ПС-у.


"Лажи Ђиласа и Ђорђевића је пуно, али истина је једна. Истина је да је Вучић први српски државник који је после 2000. НАТО кампању назвао правим именом - НАТО агресија, и званично је обележава. Вучић је једини државник у Европи који је одбио да Русији уведе санкције, једини државник у Европи који купује руско наоружање, једини државник у Европи чија војска је два пута марширала Црвеним тргом. За разлику од времена власти Ђиласа и Ђорђевића, војска којом командује Вучић се поноси ратним командантима, по први пут су снимљени филмови о Кошарама и Паштрику, а Вучић је открио споменик хероју са Кошара Тибору Церни. Истина је да је прошле године Војска Србије са Оружаним снагама Руске Федерације имала 96 заједничких активности, никада више у историји наших односа. Истина је да се председник Вучић са председником Путином састао 17 пута, а министар одбране Вулин са Шојгуом 9 пута за три године. Путин и Шојгу не знају ништа о политици Србије, па ће Ђорђевић да им објасни", наводе из ПС-а.


"Пошто куму Ђиласу није објаснио да не треба Србију да гура ка НАТО пакту и да црни флор не треба да носи због Сарајева, већ због Братунца, Ђорђевић би могао да објасни руској јавности зашто у време њихове власти Стратегија националне одбране није предвидела заштиту свих Срба без обзира где живе, зашто није предвидела сарадњу са ОДКБ, зашто се тадашња власт није обавезала на војну неутралност. Ђорђевић је могао куму да објасни да не дозволи свођење херојске 63. падобранске и 72. бригаде за специјалне операције на ранг батаљона, и да не чека да им Вучић врати ранг бригаде. Могли су кумови на власти да купе бар један руски хеликоптер или да склопе војно технички споразум са Руском Федерацијом, све су могли али нису. Не зато што нису могли, већ зато што нису ни смели ни желели. У време власти кумова ЕУ и НАТО су били циљеви, а сарадња са Руском Федерацијом је била забрањена и исмевана. Лажи је много,Ла али истина је само једна", закључују у ПС-у. 

Подели са пријатељима: