Вулин: Што се мање питају у својим земљама, то би европски посланици да се више питају у Србији

07-09-2020 | Вести

Поводом изјаве европске посланице Тање Фајон да " српски парламент не представља шире српско друштво", председник Покрета социјалиста Александар Вулин поручује да " што се мање питају у својим земљама, то би европски посланици да се више питају у Србији".

- Што се мање питају у својим земљама, то би европски посланици да се више питају у Србији.
Не знам одакле госпођи Фајон право да одређује ко је опозиција у Србији и ко кога заступа, али знам да такво мешање у унутрашње политичке прилике једне суверене земље није добронамерно.
Још мање је добронамерно потцењивачки говорити о преко 50% грађана Србије изашлих на изборе, а ћутати о мање од 30% изашлих у Словенији када је она бирана у европски парламент- истакао је лидер ПС-а Александар Вулин.

Вулин је оценио да остаје нејасно да ли је разлог љутње Тање Фајон на Србију број изашлих бирача на изборе или њихов избор.

- Да ли су српски гласачи за госпођу Фајон мање вредни, па ма колико да су бројнији, не могу да се пореде са гласачима из Европске Уније?
Остаје нејасно са колико изашлих бирача у Србији би госпођа Фајон била задовољна и да ли је разлог њене љутње на Србију број бирача или њихов избор- навео је лидер ПС-а Вулин.

Лидер ПС-а Александар Вулин казао је да је уверен да је Тања Фајон поделила радост Шапчана поводом победе листе " За нашу децу" и додао да "што више о Србији буде говорила Тања Фајон, то ће бити мање ЕУ присталица у Србији".

- На једном, ипак, морам да честитам госпођи Фајон, бирачи у Шапцу су послушали њен апел и својим гласовима омогућили да победи демократија. Верујем да је и она поделила радост Шапчана због победе листе Александар Вучић" За нашу децу". Што више о Србији буде говорила Тања Фшајон, то ће бити мање ЕУ присталица у Србији- закључује председник ПС-а Вулин поводом оцене Тање Фајон да је питање да ли српски парламент има легитимитет и да не одражава шире српско друштво.  

Подели са пријатељима: