Министар и председник ПС-а Вулин: Што буде мање Медлин Олбрајт и Елиота Енгела, то ће бити више прилике да будућност надвлада прошлост

08-12-2020 | Вести

"Када о Србији говоре Медлин Олбрајт и Елиот Енгел онда осим предрасуда, мржње и лажи ништа друго и не може да се очекује. И Олбрајтова и Енгел би да нас натерају да се посвађамо са Русијом и Кином, али и да нас поуче да смо сами криви што су нас убијали, бомбардовали и Републику Српску и Србију, а посебно да нас науче да за сваку српску смрт треба да им будемо захвални. Олбрајтова и Енгел би да испитују одлуке слободне и суверене Србије, али никада нису испитивали порекло новца којим су их обасипали политички представници нарко-кланова са Космета", изјавио је министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин реагујући на изјаве председника Комитета за спољне послове Представничког дома Конгреса САД Елиота Енгела И Медлин Олбрајт на саслушању у Комитету на коме су истакли да Србији неће бити одобрено чланство у ЕУ док не призна тзв. Косово, да тзв. Косово мора да буде у УН, као и да Србија мора да схвати да јој Русија и Кина нису пријатељи.

"Србија је и Русију и Кину изабрала за пријатеље и то пријатељство је издржало бројне пробе, никада нас нису ни бомбардовали, ни одређивали шта смемо, а шта не, поштовали су нас бар колико велика сила може да поштује малу земљу, а некада и много више. Срби су премали народ да изгубе тако велике савезнике. Ако нова администрација у САД жели да Србију сврста међу пријатеље мора да зна да то не зависи само од Србије и да што буде мање Медлин Олбрајт и Елиота Енгела, то ће бити више прилике да будућност надвлада прошлост", поручио је министар и председник ПС-а Александар Вулин. 

Подели са пријатељима: