Вулин: Захваљујући председнику Вучићу, Срби постали јединствен политички народ

06-04-2021 | Вести

Министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је данас да сматра да Срби треба да буду уједињени и да су захваљујући председнику Републике Србије Александру Вучићу постали јединствен политички народ.

„Почели смо да мислимо заједно о кључним питањима опстанка српског народа и наравно да се та питања морају формулисати у Београду. О Србији и Србима мора да се одлучује у Београду, који нас окупи и обједини", рекао је министар Вулин за ТВ „Хаппy".

Према његовим речима, да би створили српски свет, морамо најпре да постанемо јединствен политички народ, а потом кроз време и на миран начин да дође до формалног уједињења свих Срба. Процес је отпочео, а у историји процеси могу да се успоре, али не и зауставе.

Упитан да прокоментарише поступак премијера Црне Горе Здравка Кривокапића о покретању поступка смене министра правде и људских и мањинских права Владимира Лепосавића, министар Вулин је поновио да црногорска влада по идејама изгледа као влада Мила Ђукановића.

„Лепосавић је изнео легитиман став. Где је то доказан геноцид у Сребреници, која то судска пресуда каже. Нико у Србији не спори да је у Сребреници почињен злочин, председник Вучић је имао људско достојанство да оде и да се поклони пред гробљем другог народа, а тамо је био линчован и покушано је његово убиство", рекао је министар Вулин.

Према његовим речима, Срби су спремни да покажу поштовање према другим народима, али нико неће да покаже поштовање према српским жртвама.

„Када се сакупи 3.000 мајки са црним марамама да у Братунцу оплачу своју децу, нема никога, не дође нико из света, нема ОЕБС-а, нема високог представника", указао је министар Вулин приликом гостовања на ТВ Хаппy. 

Подели са пријатељима: