Министар и председник ПС-а Вулин: Бомбардовање Србије 1941. и 1999. је злочин

08-04-2021 | Вести

"Шестог априла, на дан када је Немачка у Другом светском рату убила десетине хиљада Београђана, амбасадор Немачке би морао да обилази гробља побијених и полаже венце. Уместо тога, господин Шиб је правдао априлско бомбардовање Србије 1999. године. Таква бахатост приличи немачком окупационом команданту Србије, али никако амбасадору Немачке у Србији", изјавио је министар полиције и председник Покрета социјалиста Александар Вулин коментаришући изјаву немачког амбасадора у Србији да је бомбардовање Југославије 1999. било потребно.


"Бомбардовање Србије 1941. је злочин, бомбардовање Србије 1999. је злочин. Комадање Србије 1941. је злочин, комадање Србије 1999. је злочин. Југославија је 1941. нападнута због одбијања да се држи уговора са Тројним пактом и због дискриминације немачке мањине, 1999. СР Југославија је нападнута због одбијања да потпише свој нестанак у Рамбујеу и због односа према шиптарској мањини.

Због изазивања два светска рата и страха света да би уједињена Немачка могла да понови злочине, Устав Немачке забрањује ангажовање војске Немачке ван њених граница. Бомбардовање Југославије је показало да је страх оправдан", поручио је министар и председник ПС-а Вулин. 

Подели са пријатељима: