Министар и председник ПС-а Вулин: Вучић је човек који поштује институције, води рачуна о интересу нације коју води, али је спреман да у кризним и тешким тренуцима преузме сву одговорност на себе

16-11-2021 | Вести

Министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин истакао је данас у Скупштини Србије да је председник државе Александар Вучић човек који поштује институције и који је спреман да у кризним и тешким тренуцима преузме одговорност на себе.

Одговарајући на критике самосталног посланика Владана Глишића, министар и председник ПС-а је рекао да се не слаже да је Србија земља која нема институције и у којој све зависи од воље и одлуке једног човека.

„Александар Вучић је човек који поштује институције, води рачуна о интересу нације коју води, али је спреман да у кризним и тешким тренуцима преузме сву одговорност на себе. Он је човек са којим се разговара и који врло води рачуна о мишљењу људи са којима ради", рекао је министар и председник ПС-а Вулин.

Подсетио је да је председник Србије, када је потписиван Бриселски споразум, отишао код Срба са Косова и Метохије да им каже шта је потписано, а да је пре тога укључио Србе са КиМ у делегацију која је водила преговоре, да не би допустио да се одлуке доносе без њих јер се на њих и њихов живот односе.

„Александар Вучић је човек који је у стању да преузме одговорност, али немојмо то да бркамо са тим да не признаје и гази институције, него је у стању да преузме одговорност за одлуке које се доносе, врло често и за одлуке које се колективно доносе, али кривица буде само на њему. Напада се само он, а одлуку су донели и овај дом и влада, колективни органи управљања", рекао је министар и председник ПС-а.

Оценивши да ће након овог излагања бити окарактерисан као улизица, министар и председник ПС-а је рекао да му је част што може да има Вучића за саборца и да може са толико аргумената да га брани и похвали.

„Да видим те који ће мене или некога од вас напасти за ово што говорим, да их видим једном када су рекли за Ђиласа да није најлепши, најпоштенији, најспособнији. Ајде да чујем Маринку Тепић да једном каже нешто против Ђиласа и неког од својих партијских колега из фирме пошто сви тамо раде за плату ни за шта друго, ајде једном то да видим", казао је министар и председник ПС-а Вулин.

Додао је да је неодговорно рећи за странку која има 400.000 чланова и више хиљада различитих изабраних функционера да су то људи који не одлучују ни о чему и не питају се ни за шта и ништа не мисле ни о чему.

"То једноставно није тако. Неодговорно је и погрешно је. Да ли имају лидера који се наметнуо већ у историјском смислу? Па, имају. Треба да буду захвални због тога као што је он захвалан за странку која је те снаге и која је у стању да се носи са истим изазовима са којима се он носи. И ту не видим проблем. Појединац у неким тренуцима свог живота, у неким историјским тренуцима је тај који промени плиму, који промени нешто и у томе је његова вредност. Зато имате политичаре, а имате и вође, политичаре и државнике, то је разлика и у томе нема ничег лошег, напротив. Такви људи остављају иза себе политику, остављају легат, наслеђе које се следи", рекао је министар и председник ПС-а Вулин у Скупштини Србије.

 

Подели са пријатељима: