Министар и председник ПС-а Вулин: Владу Србије ће формирати победник на изборима, а једини неспорни победник је Александар Вучић

19-04-2022 | Вести

"Владу Србије ће формирати победник на изборима, а једини неспорни победник је Александар Вучић", изјавио је министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин упитан да прокоментарише спекулације у медијима о формирању нове Владе Србије и о томе да је он на "црним листама" и да неће да буде у новој Влади.

„Како ће он одлучити то је на њему. Допустите да он и ја разговарамо. Ако се странци буду питали наравно да нећу бити у Влади, ако се они буду питали нећу бити ни међу живима а камоли да ћу бити у Влади. Једно је сигурно ни Вучић ни ја нећемо учинити ништа што ће оптеретити Србију", рекао је министар и председник ПС-а Вулин и додао да зна под коликим је притиском Вучић. "Знам колико моћних људи покушава да оствари утицај на Александра Вучића. Био сам са њим у Бриселу када смо потписивали Бриселски споразум и мислио сам да су то највећи притисци које један човек може да истрпи. Сад, после почетка украјинске кризе то је било ништа у односу на притиске које Вучић трпи и врло их успешно трпи", истакао је министар полиције и лидер Покрета социјалиста.

"Од кад сам постао директор Канцеларије за КиМ до данас није било ни једне Владе пре чијег формирања се није интензивирала кампања да ја ни случајно не будем у Влади. Да ли мислите да Бајден зна ко сам ја? Њих не занимам ја, њих занима политика, структура државе, а не појединци. Појединци су неважни. Али домаће шпијуне, ове случајне Србе који стоје мирно испред амбасадора, њих јако занимам јер знају да другачије мислим и радим." навео је министар полиције и лидер ПС-а.

Истакао је да верује у мудрост одлука председника Вучића, у коју се уверио у протеклих десет година и да зна да ће он донети најбољу могућу одлуку, као и да не жели да буде било какво средство притиска на њега.

„Ако странци буду одлучивали о Влади наравно да нећу бити у њој, али и не треба да будем. Ако би Влада била за НАТО пакт или против војне неутралности Србије шта ћу ја у њој. Једино неважно је ко ће бити у Влади, а једино важно је да ће та Влада бити Влада континуитета, наставити са политиком коју је формулисао председник Вучић и да ни за корак неће одступити од политике војне неутралности, заштите Срба где год они живе, економског развоја, социјалне правде", нагласио је министар полиције и председник ПС-а Александар Вулин. 

Подели са пријатељима: