a
Покрет Социјалиста 2023

Потпредседник Владе Републике Србије Александар Вулин, који се налази у званичној посети Москви, састао се данас са министром иностраних послова Руске Федерације Сергејом Лавровом.

Потпредседник Вулин и министар Лавров су се сагласили да је билатерална сарадња Србије и Русије веома добра и да се развија на свим нивоима, првенствено захваљујући пријатељским и срдачним односима председника Александра Вучића и Владимира Путина. Истакли су да су обе земље заинтересоване за даље унапређење српско-руског стратешког партнерства.

Министар Лавров је изразио подршку чврстој и доследној политици председника Републике Србије Александра Вучића.

Потпредседник Вулин је поновио да је поносан што Србија није део антируске хистерије и што није увела санкције Руској Федерацији. Захвалио се Русији и министру Лаврову на принципијелном ставу по питању територијалног интегритета и суверенитета Србије и несебичној подршци у борби српског народа против резолуције о Сребреници. Вулин је истакао да Русија за своју безрезервну подршку Србију никада није условљавала или уцењивала, и да је наша земља, коју води председник Александар Вучић, захвална због тога и да не заборавља вековно пријатељство наша два народа.

Потпредседник српске владе и руски шеф дипломатије разматрали су и моделе и механизме успостављања сарадње Републике Србије са организацијом БРИКС.

После званичног разговора министар иностраних послова РФ Сергеј Лавров је приредио свечани ручак за потпредседника српске Владе Александра Вулина.

Поделите