a
Покрет Социјалиста 2023

Председник Покрета социјалиста Александар Вулин поручио са скупа своје партије поводом 16 година рада и политичког деловања: Покрет социјалиста не мења страну, никада нећемо са жутим олошем

Покрет социјалиста прославио је данас своју шеснаесту годишњицу постојања и политичког деловања. Председник и оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин рекао је на обележавању годишњице своје партије да Покрет социјалиста никада неће одустати од борбе за слободну и независну Србију и политику која се не одриче Косова и Метохије и Републике Српске, политике која никада неће увести санкције Руској Федерацији.

Александар Вулин је захвалио председнику Александру Вучићу не зато што му је омогућио да обавља све функције које је обављао и обавља, већ зато што је омогућио да Србија буде слободна, независна, поносна и храбра.
„Захвалан сам председнику Вучићу што је омогућио да се Србија поново зове својим именом, да се бори, да верује. Председник Вучић има моћније савезнике од нас, бројније, има и оне који су организационо бољи, јачи, већи, али нема ни једног савезника који је тврдоглавији, непоколебљивији од Покрета социјалиста“, поручио је Александар Вулин.

„Нећемо да мењамо страну, и нећемо бити са жутим олошем за нас је најважнија политика слободне и независне Србије, политика војно неутралне Србије, политика која неће одустати од Републике Српске, која неће признати Косово и неће увести санкције Руској Федерацији“, поручио је Вулин.

„Основани смо пре 16 година у лоше време. Чинило се да се ствари никада неће променити, да ће жути олош заувек владати Србијом, да су толико јаки, моћни, лоше време, након избора на којима је жути олош остао на власти, изгледало је као да се ништа неће променити, а ми смо тврдоглаво били убеђени да се ствари морају променити и да је победа са нама, а Србија се после петооктобарског преврата поново побринула за оно што нико није могао да предвиди. СНС ни тада ни сада нисмо питали шта је награда и да ли ће је бити, али смо тврдоглаво и упорно ишли тамо где је борба, тамо где је тешко.
И то је слоган Покрета социјалиста – нас не занима колико сте моћни и велики, већ где сте да бисмо се са вама борили за право српског народа да настави и постоји. Не занима нас колико сте моћни и шта ћете нам учинити, али нас занима шта ће на крају бити када се српски народ уједини у јединствену политичку нацију, када српски народ уради оно о чему су сањали његови преци вековима – да живимо заједно у једној држави“, истакао је председник ПСа Вулин.

Поздрављајући амбасадоре Русије, Кине, Палестине, Сирије, Венецуеле и Белорусије који су присуствовали скупу, председник Покрета социјалиста Вулин је додао да је једна од обавеза које је добио у Влади Србије сарадња са земљама БРИКС-а.
„БРИКС је будућност, наша понуда за будућност, коначно прилика да размишљамо о другачијој економији и савезима. Не заборавите да од БРИКС-а можемо добити више него што тражимо, а они не траже ништа од нас, не траже од нас да признамо Косово, да напустимо Србију, да променимо изборне резултате, начин живота, ми делимо исте вредности. Ово је нада коју не смемо олако изгубити и то је пут који морамо да истражимо, пут у коме има места за Србију, пут који нема 35 поглавља, већ пут на коме нас чекају. БРИКС се на нашем језику може читати и као – Србија међу пријатељима“, рекао је Александар Вулин на скупу своје партије.

Скупу Покрета социјалиста присуствовали су и председник Српске напредне странке Милош Вучевић, председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, председник Социјалистичке партије Српске Горан Селак и многи други представници политичких партија, као и уважени појединци из културног и медијског живота.

Поделите