a
Покрет Социјалиста 2023

Александар Вулин: Сви сценарији запада за мир на Балкану подразумевају уништавање „српског фактора”

 Александар Вулин: Сви сценарији запада за мир на Балкану подразумевају уништавање „српског фактора” 

„Тешко је замислити да после два светска рата у којима су Срби били жртве сада Немачка покреће резолуцију у којој Срби треба да, као први народ у свету у историји цивилизације, буду проглашени као народ који је починио геноцид, као геноцидан народ. Историја ратова у 20. веку је престала после Другог светског рата а поново је почела када се Немачка ујединила, када је дошло до ревизије резултата Другог светског рата, када се ујединила поражена Немачка а уништена победничка Југославија и уништен Совјетски савез. И то се наставља. Није победила Југославија, победили су Срби, зато се мора рашчистити са Србима, а мора се рашчистити и са оним ко води Србе, председником Вучићем, зато што он формулише политику Србије“, изјавио је донедавни директор Безбедносно-информативне агенције Александрав Вулин у јутарњем програму телевизије Пинк.

 Вулин је истакао да сви сценарији запада за мир на Балкану подразумевају уништавање такозваног „српског фактора“, слабљење српске државе, уништавање Срба у Републици Српској, искључења Срба из политичког живота у Црној Гори и наравно, признање Косова. “Мислим да је Бизмарк рекао, а немачка политика то следи, да је свака Србија превелика Србија. Они неће Србију ни са Војводином“, истакао је Вулин. 

„Кад питамо чему ова резолуција они кажу па то је цивилизацијска ствар. Не, цивилизацијска ствар је кад одеш на гроб, положиш цвет, спустиш главу као Вили Брант, не кажеш ништа. Вили Брант никада није рекао извините, он је само ћутао и клечао пред спомеником у Аушвицу. Председник Вучић је је отишао у Сребреницу, али су у Сребреници покушали да га убију. Знате ли још неког председника Владе коме се то десило а да никад нико није одговарао за то? Код нас би се одговарало за тако нешто. Александар Вучић је у Сребреници био линчован, покушали су да га убију и за то није нико одговарао”, подсетио је Вулин.

 Вулин је рекао да је то што Немачка доноси резолуцију о геноциду монтипајтоновски, кад се изврне све па крене нека потпуна иронија.  “После два светска рата која су они изазвали страдало је бар 80 милиона људи. Значи Немачка није крива за холокауст над Јеврејима, није крива за геноцид над Србима, није крива за геноцид над Ромима, није крива за геноцид над Русима? Срби су криви, после два светска рата? Ми који имамо милион јасеновачких жртава, ми смо геноцидан народ? Бар да су истурили неког другог, да су нашли рецимо Луксембург или Шпанију, Португал, не они нађу Немачку. Када помислите на Луксембург помислите рецимо на чоколаде, али кад помислите на Немачку увек помислите на холокауст. И они долазе и суде Србима и траже у тој резолуцији да се уџбеници у целом свету прилагоде тој њиховој истини, да пише да су Срби починили геноцид а не Немци, не Јапанци, не Италијани у Другом светском рату, не Хрвати него да су Срби починили геноцид. Не Британци који су убијали индијанске народе по Северној Америци, или убијали у Индији, они су истребили више народа него животињских врста, више су поубијали људи него тигрова и сад Срби треба да постану народ геноцида. Али мало им је то иживљавање, него увек постоји и нека економска потреба из свега тога, Потреба да се уништи Србија“, нагласио је Вулин.

 Истакао је да резолуција Генералне скупштине не обавезује никога али да је она политичка снага.  „Сад креће један страшан ехо који каже – Генерална скупштина УН је донела резолуцију по којој су Срби геноцидан народ, самим тим можемо да их тужимо за геноцид, тражимо ратну одштету. Значи наша генерација и генерација наше деце ће радити само да плаћају тужбе из БиХ, Хрватске, чак и са тзв. Косова иако је наша територија. Наше шансе су скоро непостојеће. Председник Вучић је такав човек, упоран је, борац је, бориће се до задњег дана и наставиће и после да се бори, али наше шансе су никакве. Ту резолуцију подржава читава ЕУ, читав НАТО пакт и исламски свет, знате ли колико је то земаља, моћних и богатих земаља. Ми ћемо ићи тамо као слободна земља, земља слободних људи коју води слободни председник и борићемо се, нема другог начина.“

 На питање колико је битно да сада Србија и Република Српска буду једна уз другу Вулин је рекао да немамо другог избора.  „У Републици Српској живи бар 800.000 Срба, не можемо их само пустити, заборавити, допустити да се укуне Република Српска. Тих 800.000 Срба не жели и неће да живи под туђом управом. Није Република Српска настала у Дејтону вољом великих сила, настала је борбом српског народа да има нешто што је најближе држави што може да има западно од Србије. И сад треба да дође неки Немац и да каже – укидамо Републику Српску. Па не може. Република Српска траје дуже од Краљевине Југославије, не можете баш да је укинете. Она је међународноправни ентитет за разлику од оне несреће од Косова”.

 „Срби су ушли у Југославију са жељом да живе заједно, а нама се то забрањује. Био сам поносан када је председник Вучић говорио о томе, а ови из НАТО пакта би морали добро да размишљају о његовим речима, врло је јасно рекао – а што ми Срби не можемо да се ујединимо, зашто ми немамо право да се ујединимо? Немци имају право да се уједине, то је у реду после два светска рата? А Срби не могу? Уједињење Немачке је представљало почетак краја међународног безбедносног система који се чувао од рата деценијама и сада хоћете да забраните Србима уједињењење али ћете дозволити да вам Немци доносе резолуцију о геноциду! Немци! Можемо да свратимо до Крагујевца да виде где су нам убијали децу, није лоше да дођу и до Старог сајмишта, до Јајинаца да виде где су стрељали Србе, да им покажемо душегупку, то је камион који су прилалагодили за убијање Јевреја и Срба, то се сматрало њиховим великим достигнућем, да им покажемо стрељање у Краљеву, можемо и до Лознице да одемо да видимо колико су нам деце убили, до Милице Ракић”, истакао је Вулин. 
Поделите
Tags