a
Покрет Социјалиста 2023

Није случајно што је Вучић остављен сам и што сваки метак иде на њега

Александар Вулин за телевизију Пинк: Није случајно што је Вучић остављен сам и што сваки метак иде на њега

Александар Вулин је гостујући на телевизији Пинк казао да стоји иза своје изјаве да у најближем окружењу председника Вучића постоје људи који раде за ЦИА, и за неке друге западне службе, те да га још нико није демантовао или рекао да није у праву. Вулин је подвукао да је председник Вучић сам у борби за очување интереса Србије и српског народа.

 „Председник Вучић је упознат са чињеницом да у његовом окружењу постоје људи који раде за ЦИА. Он врло често и пре обавештајних служби уме да препозна оне којима је срце на некој другој страни и оне који не мисле само о Србији. Имали сте сада неколико важних састанака на којима је био председник са својим сарадницима, али већ дуго година уназад имате исти пример, председник Вучић је тај који је најоштрији на састанцима. У свакој земљи председник је тај који даје дипломатске изјаве, а његови сарадници примају ударе, претње и нападе, а код нас је обрнуто. Нико не напада сараднике, већ председника Вучића зато што је он најоштрији на тим састанцима, чак је сада морао и да појачава ставове својих сарадника који су били знатно блажи у односу на њега, то тако не би смело да буде, али јесте“, поручио је Александар Вулин. 

Вулин је истакао да је веома мали број људи из врха власти дао изјаве о срамној резолуцији о Сребреници и да су и те малобројне изјаве биле благе у односу на изјаве председника Вучића, те да је председник Вучић сам у борби за очување Србије и српског народа.
Вулин је упитао све функционере у влади зашто не смеју да помену име америчког, немачког и британског амбасадора.

 „Вучић је сам, сам је против свих оних који би да српски народ сведу на ниво геноцидног народа и да нас једном за свагда униште, оно што нису успели у 20. веку, покушавају сада у 21. веку, да коначно униште српски фактор. Само погледајте представнике власти какве су дали изјаве по овом питању, ког квалитета, ког тоналитета. Када су последњи пут критиковали америчког или немачког амбасадора? Немачка је спонзор резолуције која треба да укине српски народ и да ни један представник власти не каже ни реч немачком амбасадору, је ли то могуће? Је ли могуће то да САД наоружава Шиптаре и да сви из врха власти ћуте, да не кажу: „Наоружавате Шиптаре, господине Хил“. Је ли могуће да нико из власти не помене то име. Јесу ли се уплашили или им је забрањено?“, упитао је Александар Вулин. 

„Вучић би као председник требао да буде најудаљенији од проблема, а он је данас у Њујорку састаће се са више од сто различитих државника, бори се, не зна ни он како, он води Србију, не води нуклеарну силу, он води једну малу земљу, окружену НАТО пактом, али земљу која је слободна. То што он ради, то треба да раде десетине функционера, а он то ради сам. Није случајно што је остављен сам и што сваки метак иде на њега, чак и буквално, пошто су и Звицер и остали на слободи, чак и буквално сваки метак иде на њега“, поручио је Александар Вулин.

„Сваки министар у Влади Србије мора да реагује, сваки министар је задужен за одбрану Србије, без обзира шта ради. Чињеница је да је Александар Вучић сам“, поручио је Александар Вулин гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк.

Поделите
Tags