Министар и председник ПС-а Вулин: Вучићева политика је сачувала српску државу на простору КиМ, упркос великим силама

09-03-2021 | Вести

Министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је да, док је Вучић на челу Србије, лажна држава Косово никада неће бити призната.

„Цео свет је 2012. године ургирао само да доведе Србе на преговоре. Приштина је тражила само да Срби дођу и била је спремна да седне за сто, када год и где год се каже. Сада бежи од разговора и неће да разговара ни о чему и чине све да до разговора не дође јер им је независност даља него што је била тада", рекао је министар и председник ПС-а Вулин у Скупштини Србије.

Министар и председник ПС-а је упитао да ли би представници Приштине то радили да их преговори примичу независности или су их управо ти преговори гурнули од независности више него што је то урадила иједна влада, иједан српски државник од 2000. године на овамо.

Указавши да од 2012. године слуша како ће председник Србије и Српске напредне странке издати Косово и признати га, министар и председник ПС-а Вулин је нагласио да су прошле толике године и да Косово не да није признато, него је у слабијој политичкој позицији када је мађународна политика у питању него што је било.

„Полтика председника Александра Вучића је политика која је сачувала српску државу на простору Косова и Метохије упркос великим силама", рекао је министар и председник ПС-а Вулин и нагласио да је председник Србије Александар Вучић показао да је једини слободан лидер на Балкану.

„Сваки други би се прво окренуо према некој од амбасада и пита шта би ту требало урадити , шта смем, шта не сме. Он је једини који пита само свој народ", нагласио је министар и председник ПС-а Вулин и додао да председник Србије никада неће признати лажну државу Косово.

„Српска напредна странка је често радила против својих дневно политичких интереса улажући у свој народ и знајући зашто губи политичке поене када је потребно подржати свој народ и преузети на себе некада тешке одлуке, скоро никада популарне", рекао је министра и председник ПС-а Вулин.

Председник Србије је, како је навео, после Бриселског споразума отишао у Северну Митровицу и сазвао одборнике да их погледа у очи и прича са њима.

„Ниједну одлуку коју је донео није донео без консултације са легитимним представницима српског народа на простору Косова и Метохије. То пре њега није радио нико и ту храброст и однос према Србима на Косову и Метохији морате поштовати. Посебно што их Срби и поштују на сваким изборима на којима листа која носи његово име освоји не већину, већ апсолутну већину.

„Наша политика је доследна, очувања Србије и српског народа где год он да живи. Да није политике Александра Вучића и његове личне храбрости да увек буде у комуникацији са Србима на Косову и Метохији, ми не бисмо данас за себе могли да кажемо да се и даље боримо. Да је остало политика „за мене то не постоји", ми не би имали шта да бранимо на простору јужне српске покрајине", рекао је министар и председник ПС-а Вулин.

„Политика коју води председник Александар Вучић је политика која је сачувала Косово и Метохију и Србе и за ту политику има смисла и вреди се борити", поручио је министар и председник Покрета социјалиста Вулин.
 

Подели са пријатељима: