Министар и председник ПС-а Вулин: Председник Вучић није разговарао са нарко-дилерима, за разилику од Ђиласа и Тепић

12-03-2021 | Вести

Министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је данас да председник Репубилике Србије Александар Вучић у нелегално прислушкиваним разговорима није разговарао ни са једним јединим нарко-дилером, што за разлику од њега председник Странке слободе и правде Драган Ђилас и потпредседница те странке Мариника Тепић јесу.

Одговарајући на питање које је председник Странке слободе и правде Драган Ђилас поставио на конференцији испред Сава центра уочи Скупштине града Београда, министар и председник ПС-а је истакао да председник Вучић и чланови његове породице нису разговарали са нарко-дилерима, нити са људима који су на основу тих разговора осуђени на било који начин.

„Ви господо јесте. Да не улазим у детаље, а јавности је познато, да се бар два нарко-дилера са којима сте ви госпођо Тепић или господине Ђилас били у непосредној комуникацији налазе у затвору. Дакле, доказано, пресуђено", истакао је министар и председник ПС-а Вулин и додао да није сигуран да се Ђиласу одговор допада, али да је истинит.

Председник Александар Вучић, како је истакао министар и председник ПС-а Вулин, у 1.572 нелегално прислушкивана разговора није разговорао ни са једним нарко-дилером.

„Нико од лица која су била на оперативним обрадама и са којима је комуникацију имао председник или чланови његове породице није ухапшен или осуђен", истакао је Вулин указавши да се у полицијском послу квалитет спроведене мере цени по томе да ли је лице које је било на слушању касније процесуирано и осуђено.

Према његовим речима, уколико предузимање мера за епилог нема осуду или хапшење неког лица, онда су те мере тешко оправдане полицијским и правосудним разлозима.

„Председник Вучић и чланови његове породице нису разговарали ни са једним лицем које је после тога било правосудно обрађено, што значи да су у најмању руку биле погрешне, а није неосновано претпоставити да су људи на мерама били не зато што су урадили нешто због чега на крају треба да буду осуђени, већ зато што су били у комуникацији са председником и члановима његове породице или се предпостављало да ће бити", истакао је министар и председник ПС-а Вулин.

Говорећи о наводима да Драган Ђилас има рачуне на Маурицијсу, министар и председник ПС-а Вулин је истакао да он то не зна, али да зна да председник Вучић никада не говори узалуд и нешто у шта није апослутно сигуран.

 

"Радујем се његовом повратку са путовања, и када се врати нисам сигуран да ће ово што је господин Ђилас рекао да нема ни један рачун у иностранству остати без одговора, али и доказа. Ово је моја претпоставка. Председник никада не говори узалуд и олако", рекао је министар и председник ПС-а Вулин.

Истакао је да му је жао што сви одборници Скупштине града нису присутни на седници на којој се расправља о безбедности главног града.

„Не бојкотујете ви скупштину, мене, градоначелника и заменика, ви бојкотујете грађане који су за вас гласали, они су за вас гласали да мене питате нешто, поставите и непријатна питања. Нису гласали за вас да изађете на конференцију за штампу и будете страшно паметни, а немате никог испред вас, да вам одговори и да питате", рекао је министар и председник ПС-а Вулин.

На улазу у Сава центар министра и председника ПС-а Вулина је дочекало десетак присталица странке Слободе и правде који су му добацивали „када ћеш у затвор". Министар Вулин је застао и одговорио им „чим стигне Ђилас да га обиђем".

 

 

Подели са пријатељима: