Министар и председник ПС-а Вулин: Сви убијени у НАТО агресији су мученичке жртве лажи и силе

08-04-2021 | Вести

"1941. године, Београд су бомбардовале силе Тројног пакта, а 1999. и непријатељи и савезници српског народа из времена отпора нацизму и то јесте разлика између две агресије, али то не мења чињеницу да су оба напада изведена без објаве рата и без сагласности међународних форума, свако у свом времену. 1941. смо бомбардовани, јер смо одбили да потпишемо уговор са Тројним пактом и због лажи о дискриминацији немачке мањине, а 1999. смо бомбардовани, јер нисмо пристали да се поништимо у Рамбујеу и због лажи о дискриминацији шиптарске мањине. Поређење се само намеће и није га могуће избећи", изјавио је министар полиције и председник Покрета социјалиста Александар Вулин реагујући на саопштење немачког амбасадора Шиба у којем је поновио да је бомбардовање СР Југославије 1999. било потребно и оправдано, али се успротивио било каквом упоређивању те операције са Другим светским ратом.

"За наследника државе која је изазвала два светска рата, амбасадор Шиб недовољно брине каква сећања међу Србима буде његове изјаве и какве ране отвара земљи чије гостопримство ужива, али се, ипак, бучно љути када му се одговори. Није тајна да је земља амбасадора Шиба бомбардовала Србију са осећајем историјског реванша за бројне поразе и баш зато није било ни најмање потребе да нам све то амбасадор Шиб понови 6. априла, а посебно не речником и тоном окупационих команданата Србије", додао је министар и председник ПС-а Вулин.​

"Може земља амбасадора Шиба и сада да подигне медијску и обавештајну силу против нас који сведочимо истину, али истину не може да промени, а истина је да је НАТО агресија на СРЈ последњи некажњени злочин двадесетог века и сви убијени у њој су мученичке жртве лажи и силе. Ко не може да их жали, нека их бар не вређа", поручио је министар и председник ПС-а Вулин. 

Подели са пријатељима: