ПС Нови Сад: И Мишелук и улица Рачкога само су нови докази да кадрови ЛСВ нису никакви комунални "експерти" него политикантски паразити

24-11-2021 | Саопштења

Покрет социјалиста Новог Сада се нада да медијска пажња која је јуче посвећена проблему нелегалног ауто-мото окупљалишта на Мишелуку може да допринесе решавању проблема који су препознали и грађани и одборник Бојан Вулин и градоначелник Милош Вучевић.

Нажалост, на челу градског већа за саобраћај и путеве налази се Александар Кравић из ЛСВ-а Ненада Чанка који је дивљао моторним санкама по центру града, па је тешко очекивати да ће они разумети проблеме грађана и брзо решити проблем "Мишелука".

Ипак, ово није једини саобраћајни и безбедносни проблем Петроварадина који ЛСВ комунални експерти игноришу. Користимо прилику да скренемо пажњу јавности да у улици Рачкога која је друга по дужини у Петроварадину и са великом фреквенцијом свих врста транспорта од укрштања са улицом Динка Шимуновића, па до изласка из Петроварадина у дужини од готово два километра нема ни једног пешачког прелаза. Одборник Бојан Вулин је о томе већ три пута говорио и позивао да се прелази поставе, али је од надлежне управе добио одговор да прелаза нема, јер то није предвиђено плановима игноришући реалну потребу да се они тамо поставе.

Постављањем семафора на постојећи пешачки прелаз у улици Рачког на укрштању са улицом Динка Шимуновића не решава се проблем два километра без прелаза, а наредна "зебра" се налази тек на Парагову.

Град Нови Сад је учинио пуно да се стање у Петроварадину са саобраћајем поправи, али и даље има доста тога што треба да се уради. Позивали смо јавно Александра Кравића да на збору грађана Петроварадина саслуша наше проблеме и да се направи пресек шта је све МЗ тражила, а шта је од тога урађено и који су још проблеми који могу бити решени, али Кравића као и ЛСВ очигледно више занима хиротонисање на Цетињу и мурали на Врачару него муке пешака у Рачкој улици.

И Мишелук и улица Рачкога само су нови докази да кадрови ЛСВ нису никакви комунални "експерти" него политикантски паразити на буџету Новог Сада и да је њихов останак на власти у граду неодржив.

Градски одбор Покрета социјалиста Нови Сад  

Подели са пријатељима: