Министар и председник ПС-а Вулин: Председник Вучић једини државник који није увео санкције Русији, а протесте организују неодговорни и злонамерни

17-04-2022 | Вести

 

​Министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је данас да је​ председник Србија Александар Вучић једини државник у Европи који није увео санкције Руској Федерацији​ и да и поред тога они неодговорни и злонамерни који говоре о томе да ће се санкције наводно увести, организују протесте на којима вређају и пљују председника Србије.

„Стално слушам ове који не одлучују ни о чему и немају никакву одговорност како ће Вучић једног дана увести санкције Руској Федерацији. Александар Вучић је једини државник у Европи који то није урадио“, рекао је министар и председник ПС-а Вулин и навео да су ти који о томе говоре неодговорни и злонамерни према својој земљи.

„Правите неке демонстрације у којима нападате Александра Вучића, као да је увео санкције Руској Федерацији, а једини је који није. Званична руска држава захваљује се председнику Вучићу на храбрости, издржљивости, тврдоглавости, а онда се скупе у центру Београда и псују председника Вучића“, казао је министар и председник ПС-а Вулин у јутарњем програму телевизије Пинк.

Према његовим речима, у овој позицији нико не би био храбрији и бољи од председника Србије.​

„Зашто отежавате позицију, зашто правите притисак и са левице и са деснице? Шта сте добили тиме? Александар Вучић не уводи санкције Руској Федерацији не зато што се скупило 500 или 1000 људи на улици, већ зато што сматра да је то интерес Србије“, рекао је министар и председник ПС-а Вулин.

Нагласио је да притисци који се сада врше на председника Србије, превазилазе оне који су вршени када је у питању Бриселски споразум, и да сада сем Европе, цео свет то ради, Европљани, Американци, Британци, сви који имају могућност и снагу, врше притисак да се промени позиција Србије.

„Ако вам је стало до нашег односа са Руском Федерацијом, до наше војне неутралности, помозите, немојте да одмажете“, рекао је министар и председник ПС и истакао да је поносан на председника Србије и начин на који води нашу политику.

Министар и председник ПС-а​ је рекао да Србија не осећа последице кризе у Украјини, управо зато што је председник Вучић водио рачуна о свему унапред.​
„Од кризе са ковидом до украјинске кризе видте колико је значајно на челу државе имати вођу. Снажног, правог вођу који има ауторитет и који је посвећен својој земљи и свом народу. Разлика између нас и богатијих земаља је управо у томе што је имао ко да нас води и преузме одговорност“, казао је министар и председник ПС-а Александар Вулин.​

Како је оценио, стварање српског света је условљено тиме да имамо вођу свих Срба, а то је Александар Вучић. 

Подели са пријатељима: