Министар Вулин: Ако идемо на поновљене београдске, идемо и на републичке изборе

19-04-2022 | Вести

Министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је данас да је његов став да уколико дође до понављања избора у Београду, треба да се понове избори и за републички парламент.

„Александар Вучић је председник Србије наредних пет година, око тога се не расправљамо, то је неспорно. Неће Здравко Понош тражити поновно бројање. Да будемо поштени то је јасно. Је ли спорно у Београду? Ако је спорно у Београду мора бити спорно и у Републици, хајмо онда испочетка, а ви добро размислите да ли вам се то исплати", рекао је министар и председник ПС-а Александар Вулин у јутарњем програму телевизије Хепи.

Он је рекао да је председник Вучић већи демократа од њега, да је пажљиво саслушао лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, за кога сматра да је део жутог олоша и човек који је отео 619 милиона евра док је био на власти.

Председник Покрета социјалиста је упитао колико пута жути олош треба да изгуби изборе да би престао да буде важан, колико пута треба да одлучују уместо већине.

„Не могу да прихватим да је мањина већина. Треба да се саслуша, да се поштује. Ја Ђиласа не поштујем, његове бираче да, јер они имају право на свој избор. Ђиласа ни мало не поштујем, и нема тог пријема код председника Србије који ће ми променити то мишљење", казао је министар и председник ПС Вулин.

Нагласио је да случајним Србима смета економски јака Србија и нагласио да ће економски резултати председника Вучића остати записани у историји.

„Из њих је произашла моћнија војничка Србија, полицијска, дипломатска. Србија која је много јача него што је била, захваљујући економским резултатима за које се изборио председник Вучић", рекао је министар и председник ПС-а Александар Вулин.


 

Подели са пријатељима: