Министар унутрашњих послова и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин: Нећу да учествујем у антируској хистерији, свака антируска хистерија на крају је антисрпска хистерија

19-04-2022 | Вести

Министар унутрашњих послова и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин гостујући у јутарњем програму телевизије Хепи истакао је да је Србија једина земља у Европи која није увела санкције Руској Федерацији, и да се Србија на чијем је челу председник Александар Вучић неће придружити антируској хистерији.
Министар полиције и лидер Покрета социјалиста нагласио је да је Русија била уз Србију у кључним историјским моментима и да је Србија независна држава која се не одриче својих вековних пријатеља.

"Сви непријатељи Србије увек покушавају да искористе прилику када је Русија негде далеко и заузета својим проблемима.
У кључним историјским тренуцима, Русија је била уз нас, као и 2015. године, када је Велика Британија хтела да донесе Резолуцију о томе да су Срби геноцидан народ. Срби, после два светска рата, после паљења цркава пуних деце у Мачви 1914.године, и после Јасеновца, ви Србе хоћете да прогласите геноцидним народом.
Да није било Путина и Вучића, да председник Вучић није искористио личне односе са председником Путином, можда би то и прошло. Није прошло и то не можемо да заборавимо, какви бисмо били људи ако то заборавимо?", поручио је министар полиције и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин и додао да га од сукоба у Украјини много више брине мржња која је ослобођена према руском народу.

"Више од сукоба у Украјини мене брине мржња која је ослобођена према руском народу. Сви који мрзе Русе, увек мрзе и Србе. И сви који су мрзели Србе, увек су мрзели Русе. И сви ови наши, ови случајни Срби, ови аутошовинисти за које је највећа увреда рећи да си Србин, па они мрзе Русе.
Више од сукоба у Украјини мене брине мржња која је ослобођена према руском народу, која ће трајати. Ово није почело пре 50 дана, ова мржња је очигледно била пажљиво, брижљиво, негована, грађена и ослобађана.
Сада се ослободила.
Неке од ових идиотских друштвених мрежа, мислим да је Фејсбук, на тој мрежи је дозвољено тражити смрт Руса.
Ако је дозвољено то тражити, је ли дозвољено тражити силовање руске деце?
Шта ће бити када у неком од великих демократских центара Запада неко руско дете буде силовано, убијено, претучено, зато што је руско дете? Хоће ли бити крив тај неко? Можда и неће.
Ако ико зна шта је мржња, знају Срби. Нашу децу су избацивали из ресторана, из школа по свету, зато што су српска деца. Нама су забрањивали да путујемо, да живимо, да дишемо, да радимо, зато што смо Срби. Сада то раде Русима. Ја не могу да будем део антируске хистерије, нећу да будем део антируске хистерије. Занте, ја сам Србин, а Срби знају шта је Рачак, Срби знају шта су Маркале, Срби знају шта је Васе Мискина, Срби знају колико пута им је подметнута крв на рукама", навео је министар полиције и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста још једном је поновио свој став да неће бити део антируске хистерије и да је свака антируска хистерија на крају антисрпска хистерија.

"Нећу да учествујем у антируској хистерији зато што је свака антируска хистерија на крају антисрпска хистерија. Свака мржња према Словенима односи се и на Србе. Једноставно не желим да учествујем у томе. Ако ми је једини критеријум љубави према Европској унији и мржња према Русији, одмах да вам кажем, немам ни мрвицу мржње према Русији и не желим да волим Европску унију", поручио је министар полиције и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин гостујући у јутарњем програму на телевизији Хепи. 

Подели са пријатељима: