Министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин о нападима из региона поводом изјаве руског председника Путина

27-04-2022 | Вести

"Не мислим да је коментар председника Путина, идиотске пресуде Међународног суда правде као одговора на још идиотскије питање жутог олоша који је тада заступао Јеремић, промена става Русије по питању лажне државе Косово.
Мислим да је председник Путин наставио да одговара Западу истим аргументима и истим речником којим су они објашњавали бомбардовање Србије.
Русија је и до сада могла да промени свој став, па није, и не верујем да ће то урадити и сада. Нисам задовољан што је председник Путин поменуо одговор Међународног суда правде на глупо Јеремићево питање у контексту лажне државе Косово, али сам задовољан баш свим његовим изјавама у деценијама иза нас по питању подршке Србији у борби за очување Косова и Метохије, за Републику Српску, одбране Срба од резолуције Велике Британије по којој су Срби требали да постану први геноцидан народ у историји, задовољан сам због помоћи јачању наше армије, царинским повластицама, повлашћеној цени гаса и поштовању које се Србији и њеном председнику Александру Вучићу исказивало и које се исказује и данас.
После изјаве председника Путина, Србију су напали медији из Сарајева и Загреба, а огласили су се и домаћи евро и НАТО фанатици. Нисам најбоље разумео шта су хтели да кажу, ако су против промене става Русије, да ли то значи да ће Хрватска повући признање Косова, а да ће Сараиево престати да лобира за своје чланство у НАТО? Да ли љутња случајних Срба на Путина значи да ће од сада бити против ЕУ и НАТО? Њима је Русија увек била крива што није заратила због Србије, али никада им НАТО није био крив што је бомбардовао Србију. ", изјавио је министар полиције и председник Покрета социјалиста Александар Вулин коментаришући нападе из региона на Србију поводом изјаве руског председника Владимира Путина да су Доњецка Народна Република и Луганска Народна Република постале независне на основу преседана Међународног суда правде приликом одлучивања о независности Косова. 

Подели са пријатељима: