Министар унутрашњих послова и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин: Вучић је једини слободни државник у Европи​

22-05-2022 | Вести

Министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин истакао је данас гостујући у јутарњем програму Прве телевизије да је председник Србије Александар Вучић једини слободни државник у Европи, једини који има храброст и издржљивост да носи нашу самосталну политику, иако трпи велике притиске због тога што нису уведене санкције Руској Федерацији.

„Већина председника у земљама Европске уније су више намештеници него шефови суверених, слободних држава. Као да владају територијама, а не да владају државама. Једна од последњих држава у Европи је Србија. Председник Вучић је био веома јасан и рекао да ћемо водити апсолутно рачуна о својим интересима, али ћемо водити рачуна и о свом образу, да ћемо водити рачуна о прошлости, да ћемо водити рачуна о будућности.
Можемо ли ми да заборавимо да је 2015. године Владимир Путин са Александром Вучићем спречио ону чувену резолуцију Велике Британије у којој траже да Срби буду геноцидан народ. Не можемо ми баш да заборавимо све, не можемо да заборавимо то да је председник Вучић изборио најнижу цену гаса. Мислите ли да то падне са неба", поручио је министар унутрашњих послова и лидер Покрета социјалиста.​

Министар полиције и лидер ПС-а Александар Вулин на питање шта би се десило ако Србија уведе санкције Руској Федерацији нагласио је да ће он увек бити против санкција и истакао да не зна зашто Србија треба да се уплиће у ратове који нису њени.​

„Ја бих прво морао да измерим и једно и друго. А је ли мислите да увођење санкција Русији нема последица, је ли мислите да тај гас, то ће да стиже и по истој цени ће да стиже. Моја опредељења су јасна, али ја не водим ову државу. Ја сам увек против санкција Руској Федерацији и увек ћу бити против санкција Руској Федерацији, не разумем зашто ја треба да се уплићем у ратове који нису моји. Неспорно је да када би Србија увела санкције Руској Федерацији, шта ви мислите да би се ту нешто променило у економији Русије, што онда инсистирате толико, што вам је важно да Срби уведу санкције Русима. Зато што хоћете да сломите дух овог народа, зато што хоћете да кажете ви Срби немате право ни на пријатеље, ви Срби не можете ни да изаберете пријатеље, ми ћемо вам изабрати, ми ћемо вам рећи ко су ваши пријатељи – рекао је министар унутрашњих послова и председник ПС-а гостујући у јутарњем програму Прве телевизије.

„Одакле храброст Александру Вучићу верујте ми не знам. Јер ја сам мислио када сам учествовао у бриселском дијалогу да никада нећу видети снажније и страшније притиске на некога, него што сам гледао тада притиске Европске уније на Александра Вучића. Сада, то је ништа, то што смо доживели у Бриселу у односу на ово шта нам данас раде је апсолутно ништа. Како Александар Вучић издржава, ја стварно не знам. Може да се љути на мене колико хоће. Он често уме да каже то што ти говориш, то није у реду зато што је то неодговорно с твоје стране, зато што ја водим државу, мораш да разумеш. Све у реду, све је у праву, али он је председник свих Срба ма колико се љутио на мене и он је човек који има храброст да носи нашу самосталну политику. Нико други, нико други не би имао ту храброст и ту издржљивост. Ја знам какве притиске трпи, ја знам колико он лично трпи зато што нису уведене санкције Руској Федерацији и хвала му због тога, јер ја једину наду коју видим да не уведемо санкције Руској Федерацији јесте његов опстанак у политичком животу", рекао је министар унутрашњих послова и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин на телевизији Прва. 

Подели са пријатељима: