Лисица Покрет социјалиста: Сви који захтевају ревизију историје у Другом светском рату и забрану "Бесмртног пука" не разликују се од нациста

10-05-2022 | Саопштења

Покрет социјалиста Нови Сад захваљује се организаторима манифестације "Бесмртни пук" као и свим Новосађанима који су јуче 9. маја обележили Дан победе над немачким нацизмом, али и над свим другим европским нацистима који су хтели да поробе слободне народе и поставе нови светски поредак.
Поносни на своје претке који су били храбри да кажу не поробљивачима из Немачке и других европских земаља, јуче смо поново доказали да смо и сада на исправној страни света и да слобода и независност немају цену.
Нажалост, исто као и 1941. и 1999. и у овој 2022. години смо сведоци да и даље има оних који би цвећем дочекали окупаторске тенкове. Сви они који се сакривају иза термина, "демократски", "европски", "отворени" "антифа", а захтевају забрану "Бесмртног пука" и ревизију историје у којој би ослободиоци постали злочинци се ни мало не разликују од нацистичке и квислиншке гамади која је 9. маја 1945. године доживела пораз.
Нови Сад је јуче са тробојкама и знамењима победе опет био најлепши град у Србији и слике које сведоче о томе да овде живе храбри и слободни људи који су марширали у "Бесмртном пуку" су отишле у читав свет", поручио је председник Градског одбора Покрета социјалиста Нови Сад Дејан Лисица.  

Подели са пријатељима: