Комленски Покрет социјалиста одговорио Свилановићу: Вратите се у мишју рупу, поздравите налогодавце и кажите им да је српски свет нешто што нити могу спречити нити забранити

11-05-2022 | Саопштења

"Као да за Србију није било довољно понижење што су је досовски пробисвети представљали дванаест година, него ево их опет да деле памет сваки пут када треба извршити притисак на Србију да одустане од својих националних интереса.
Назовигосподине Свилановићу, Србија је била, јесте и биће централна земља на Балкану, то што сте Ви то тек сада схватили или Вам је неко помогао да то схватите, говори само о Вашим правим мотивима за овакву изјаву.
Чињеница је да много тога треба научити од Немаца, али Србија никада неће бити Немачка. Није хтела ни 1914. ни 1941. године, па ни данас. Управо од Немаца смо научили колико треба водити рачуна о својим сународницима који живе у другим државама.
Не видети ништа лоше у рушењу Берлинског зида и уједињењу Немачке, а толико нападати идеју српског света и бригу за држављане Србије у окружeњу, може само неко ко никада није нити добро мислио нити ишта добро учинио за Србију и Србе.
Вратите се у мишју рупу, поздравите налогодавце и кажите им да је српски свет нешто што нити могу спречити нити забранити, а и без Вас знамо да је пројекат "Отворени Балкан" добра и корисна идеја", одговорио је народни посланик и потпредседник Покрета социјалиста Ђорђе Комленски Горану Свилановићу, који је изјавио да је идеја српског света штетна.
 

Подели са пријатељима: