Покрет социјалиста одговорио Националном конвенту о ЕУ невладиној организацији: Пре него што поново нападнете нашег лидера Александра Вулина, прочитајте речник Матице српске

26-05-2022 | Саопштења

"Покрет социјалиста згрожен је незнањем које је показала невладина организација Национални конвент о ЕУ. Разумемо да овај НВО не познаје српски језик и народ, али је зачуђујуће да не познају ни шиптарски народ који толико бране, као ни њихов језик, јер да познају, знали би да тај народ сам себе зове Шиптарима.
Да поседују мало више знања, а мало мање мржње према Србији и онима који се боре за њене интересе, ова невладина организација не би нападала нашег лидера објашњавајући како Александар Вулин користећи реч "Шиптар" вређа шиптарски народ.
Било би добро да Национални конвент о ЕУ од гомиле новца које добија од Сороша, Немачке и Холандије купи бар један речник српског језика Матице Српске и прочитају да је реч Шиптар синоним за Албанца, а не увредљива реч и говор мржње. То би заиста било значајно достигнуће за овај НВО.
А пошто овај Национални конвент о ЕУ помиње дијалог Београда и Приштине, како то да никада не реагује и осуде понашање Куртија када пошаље РОСУ јединице да туку и плаше српски народ на северу КиМ? Је ли то доприноси дијалогу или можда то када шиптарска страна каже да неће ништа спровести што је договорено из Бриселског споразума, јесу ли лажи и преваре вредности Европске уније?
Пре него што поново нападнете нашег лидера Александра Вулина, прво прочитајте речник Матице српске", одговорио је Покрет социјалиста Националном Конвенту о ЕУ, који је изнео лажи и увреде на рачун лидера Покрета социјалиста и министра унутрашњих послова Александра Вулина.

 

 

Подели са пријатељима: